xcounter
#

ТАІ розробила перший в Туреччині симулятор легкого штурмовика на базі штучного інтелекту

543
ТАІ розробила перший в Туреччині симулятор легкого штурмовика на базі штучного інтелекту

Симулятор Hurjet 270 допоможе зібрати відгуки та покращити конструкцію майбутнього літака

Turkish Aerospace Industries заявляє, що розробила перший в Туреччині симулятор на основі штучного інтелекту, який буде використовуватися на етапах проєктування й розробки навчально-тренувального літака/легкого штурмовика Hurjet.

TAI повідомляє, що симулятор Hurjet 270 призначений для збору відгуків від льотчиків-випробувачів, щоб зробити конструкцію Hurjet "кращою, надійнішою та ефективнішою". Симулятор також призначений для виявлення дефектів конструкції на етапі розробки.

Читайте також: 8 рейтингових проєктів DARPA: травоїдні роботи, комахи-кіборги, штучна кров і ще трохи дивного

Симулятор Hurjet 270 допоможе інженерам покращити розробку алгоритмів управління польотом і програмного забезпечення на основі отриманих відгуків, як зазначає заступник генерального директора ТАІ з проєктування літаків.

Озброєний навчально-тренувальний літак/легкий штурмовик Hurjet є версією турбогвинтового Hurkus з реактивним двигуном. ТАІ запустила програму Hurjet у 2018 році, а перший політ літака заплановано на 2022 рік.

Hurjet буде розвивати максимальну швидкість у 1,2 Мах й літати на висоті до 14 000 м. Максимальне корисне навантаження – 3000 кг, включаючи боєприпаси, радар і камеру.

Нагадаємо, у серпні 2020 року пілот винищувача F-16 програв штучному інтелекту в п’яти раундах поспіль. Разом з тим, у цьому всьому є декілька нюансів – про них можна дізнатися у нашому матеріалі.

F-16 штучний інтелект
Штучний інтелект зміг перемогти людину-пілота – але поки що у віртуальному середовищі

Раніше Defense Express повідомляв про те, що чеськими L-39NG буде керувати штучний інтелект, який має стати проміжною ланкою у впровадженні аналогічних систем вже для інших бойових літаків і безпілотників.

Читайте також: ​"Панцирь-С" отримав "ознаки штучного інтелекту" та зможе збивати цілі без участі людини: чим це загрожує