xcounter
#

Супутникові знімки показують, що корабель "Иван Хурс" пошкоджений, хоч і дійшов до Севастополя

18993
"Иван Хурс", ілюстративне фото довоєнних часів
"Иван Хурс", ілюстративне фото довоєнних часів

Головним питанням насправді є стан бортової апаратури, яка робила цей корабель настільки важливим

OSINT-аналітик MT Anderson в своєму Twitter-профілі виклав нові супутникові знімки акваторії тимчасово окупованого Севастополя, в якому ми можемо побачити наступне. Рашистський розвідувальний корабель ЧФ РФ "Иван Хурс" станом на 12:18 26 травня 2023 року вже стояв на стоянці в Південній Бухті, але з помітним креном саме на правий бік, водночас з лівого боку корабля можемо зауважити елементи незрозумілого призначення.

Навіть якщо цей знімок не дає чіткого розуміння про характер пошкоджень корабля "Иван Хурс", він все рівно показує наступні речі. Коли рашистська пропаганда через своїх "воєнкорів" учора почала запевняти, що з цим кораблем все гаразд, то явно реагувала "реактивно", і спочатку чекала, чи ця побита посудина взагалі дійде в пункт базування.

Читайте також: Ще один Т-90М "розстріляли" з дрона: як бійці К2 пів ночі полювали за "Прорывом" рашистів
Рашистські кораблі, зокрема "Иван Хурс" в Південній бухті тимчасово окупованого Севастополя, 26 травня 2023 року, джерело – MT Anderson

Крен на правий бік виглядає дивно, бо на відомих відео катери-камікадзе били саме в лівий бік корабля "Иван Хурс". Але це може бути пов’язано із специфікою боротьби за живучість, коли наприклад через затоплення одного чи декількох відсіків та крен можуть затоплюватись також сусідні відсіки, аби "вирівняти" корабель.

Щоб у рашистів не виникало спокуси говорити про те, що це лише "кривизна" зображення, MT Anderson навів також супутниковий знімок бухти Південна в тимчасово окупованому Севастополі за 24 квітня 2023 року. і як ми можемо бачити ось на цьому зображенні, там "Иван Хурс" стоїть рівно без крену, і без жодної "кривизни зображення", і навіть без будь-яких додаткових прилаштувань з жодного з боків корабля.

Рашистські кораблі, зокрема "Иван Хурс" в Південній бухті тимчасово окупованого Севастополя, 24 квітня 2023 року, джерело – MT Anderson

Але якщо виходити із того, що на обох знімках "Иван Хурс" стоїть на своєму традиційному місці стоянки, то це виглядає як мінімум дивно. Бо виходить, що корабель із найбільш складною електронікою на всьому ЧФ РФ окупанти поставили у найбільш вразливій зоні, де може загрожувати атака наших катерів-камікадзе.

Врешті, у випадку зі специфікою призначення корабля "Иван Хурс" справжнє значення має навіть не його поточний технічний стан, а стан його електроніки на борту, яка могла зазнати пошкоджень після атаки 24 травня 2023 року. Бо якщо "начинку" доведеться ремонтувати, в рашистів нема змоги дістати кондиційну військову електроніку.

Порівняння супутникових знімків корабля "Иван Хурс" в Південній бухті тимчасово окупованого Севастополя за 24 квітня та 26 травня 2023 року, джерело – MT Anderson
Читайте також: Вдала атака на "Иван Хурс" показує, що наші катери-камікадзе тепер можуть дістати кораблі рашистів всюди