xcounter
#

Стало відомо, яку техніку рашистів ЗСУ знищили на острові Зміїний

14038
Стало відомо, яку техніку рашистів ЗСУ знищили на острові Зміїний

Операція з "демілітаризації" Зміїного – перші втрати рашистів на острові

В оперативному командуванні "Південь" розповіли деталі про операцію Збройних Сил України на острові Зміїний.

"В продовження операції з ураження ворожих підрозділів на острові Зміїному, зафіксовано влучання у зенітно-ракетний комплекс "Панцир С1", радіолокаційну станцію та автомобільну техніку. Остаточні результати дорозвідуються", – йдеться в повідомленні ОК "Південь".

Читайте також: Німеччина передасть ЗСУ 30 зенітних Gepard з боєкомплектом на 11 секунд вогню
острів Зміїний
Місця ударів на Зміїному

Водночас журналіст Олександр Коваленко, відомий як zloy_odessit, зауважує, що згідно з опублікованим супутниковим фото острова Зміїний, де видно, куди саме вдарили ЗСУ по острову, можна говорити і про знищення КШМ Р-149.

КШМ Р-149МА1
КШМ Р-149МА1, фото ілюстративне

Нагадаємо, вчора, 21 червня, ОК "Південь" підтвердило, що Збройні Сили України дійсно завдали удар по окупантах, що "окопалися" на Зміїному.

Водночас Defense Express раніше розповідав, що фактично ЗСУ наразі встановили у північно-західній частині Чорного моря так звану зону заборону доступу, у класичній термінології НАТО - A2AD (anti-access and area denial - обмеження та заборона доступу та маневру).

Читайте також: Неадекватна організація наземних військ Росії, як одна з причин їхніх невдач у війні з Україною - частина 1