xcounter
#

Стало відомо, який саме РЕБ отримали нові бронеавтомобілі "Новатор"

2541
Встановлені на бронеавтомобілях "Новатор" системи РЕБ від компанії Kvertus
Встановлені на бронеавтомобілях "Новатор" системи РЕБ від компанії Kvertus

Антидронові рішення компанії Kvertus активно експлуатуються Силами оборони України

Нещодавно в "Українській бронетехніці" (входить до складу NAUDI) відзвітували, що Національна гвардія України отримала першу партію їхніх нових бронеавтомобілів "Новатор-2", тоді ж заступник командувача служби Олександр Білоус заявив, що такими машинами планують зрештою озброїти кожну бойову бригаду Нацгвардії.

А гендиректор компанії-виробника Владислав Бельбас відзначив, що поставлені бронеавтомобілі одразу оснащені засобами радіоелектронної боротьби. Згодом інша українська оборонна компанія Kvertus повідомила про старт співпраці з "Українською бронетехнікою", оприлюднивши нові кадри бронемашин "Новатор" вже з їхніми комплексами радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Українські рішення проти дронів ворога: у Kvertus розповіли, як розвивали свої розробки

Фактично, це перший такий випадок виробників бронетехніки і засобів радіоелектронної боротьби, коли РЕБ штатно встановлюється на бронеавтомобілі під час їхнього виробництва. "Завдяки цьому екіпажі бойових машин будуть краще захищеними від атак FPV-дронів, отже зможуть більш злагоджено та ефективно виконувати бойові завдання", — відзначають у Kvertus.

Нагадаємо, що продукція компанії Kvertus активно використовується військовими Сил оборони України на полі бою, виробник пропонує широкий вибір засобів — від антидронових рушниць і до стаціонарної системи радіоелектронної розвідки MS Azimuth, що призначена для виявлення ворожих дронів.

AD Kraken Counter FPV F3
AD Kraken Counter FPV F3 на бронеавтомобілі "Новатор"

Повертаючись до "Новаторів", то на оприлюднених фото можна побачити, що ця партія машин отримала версію системи РЕБ AD Kraken Counter FPV F3, який виробляється у двох версіях, з потужністю у 30 (М30) та 50 Вт (M50) на кожному каналі.

Пристрій призначений для захисту бронетехніки від FPV-дронів, має дальність дії від 150 м у версії M30 і від 200 м у версії М50, має масу у менш як 40 кг, активне охолодження, може безперервно працювати до 12 годин за умови одногодинної перерви. Час підготовки до використання не більш як 30 секунд. Комплекс покриває частоти 700-1050 МГц.

Читайте також: "Українська бронетехніка" налагоджує роботу із компаніями США і Туреччини для ремонту техніки ЗСУ