xcounter
#

Стало остаточно відомо, коли ж танки Abrams приїдуть в Україну бити рашистів

3227
Танк Abrams. Всі фото – U.S. DoD
Танк Abrams. Всі фото – U.S. DoD

Хоч танки потраплять на озброєння ЗСУ пізніше за Leopard 2 чи Challenger 2, але це все одно станеться швидше, ніж озвучувалося раніше

Очільник оборонного відомства США Ллойд Остін під час слухань у Сенаті у четвер, 11 травня, розкрив більше інформації про те, коли ж американські танки Abrams посилять Збройні Сили України – про це розповідає видання "Голос Америки".

За його словами, наразі США "перемістили декілька танків на тренувальний полігон, щоб українці почали навчання" – і до їхнього завершення машини вже будуть доступні да експлуатації, заявляє очільник Пентагону. "За нашими прогнозами, це відбудеться на початку осені", – стверджує Ллойд Остін.

Читайте також: Схоже, що США також будуть передавати боєприпаси зі збідненим ураном і не тільки для танків Abrams
M1A1 Abrams
M1A1 Abrams

Окремо він наголошує на тому, що термін передачі понад трьох десятків танків доволі значний, бо США не тільки передає машини, але й готують інфраструктуру, щоб підтримувати експлуатацію Abrams в Україні.

Таким чином, терміни постачання танків Abrams зрештою зсунулися у позитивному для нас напрямку, враховуючи що раніше озвучувалася інформація про те, що ці танки можуть приїхати в Україну взагалі у 2024 році.

Ще наприкінці квітня стало відомо, що наші танкісти вже влітку мають розпочати навчання на американські Abrams. Тоді ж повідомлялося, що навчання пройдуть одразу 250 наших військових, і це цілком може натякати на те, що танків насправді може бути більше.

Танк Abrams M1A1 SA Україна ЗСУ США
Abrams M1A1 SA

Раніше також повідомлялося, яка саме версія танків Abrams посилить наші Збройні Сили – це M1A1 SA, яку сьогодні експлуатує і сухопутні війська США, і це насправді один з найкращих для нас варіантів серед усіх можливих.

Читайте також: Apache чудово працюють з Abrams, і полякам дадуть вісім AH-64E ще до підписання контракту