xcounter
#

США та Південна Корея підняли у повітря дві сотні літаків для проведення навчань

1079
Літаки США та Південної Кореї під час спільних навчань, ілюстративне фото з відкритих джерел
Літаки США та Південної Кореї під час спільних навчань, ілюстративне фото з відкритих джерел

Такі маневри мають виступити для Північної Кореї "примусом до діалогу"

Збройні сили США та Південної Кореї почали проведення спільних військово-повітряних навчань. Назва та деталі цих маневрів – не розкриваються, але для їх проведення Південна Корея та США залучили майже 200 літаків типу F-15 та F-16, пише портал The Drive.

Читайте також: США відкладають на два роки початок "переходу" на "гіперзвук" есмінців типу типу Zumwalt

Армія США не перекидала додаткові літаки на Корейський півострів для проведення навчань, у повітря піднімались F-16 із складу американських підрозділів, що постійно перебувають на базах у Південній Кореї.

Літаки США та Південної Кореї під час спільних навчань, ілюстративне фото з відкритих джерел

За наявними даними, ВПС США у Південній Кореї на постійній основі тримають два авіаційні крила – 8-ме крило, що має дві ескадрильї літаків F-16C/D Block 40 та 51-е крило, що має одну ескадрилью винищувачів F-16C/D Block 40 та одну ескадрилью штурмовиків A-10C. Крім цього, США тримають у Південній Кореї ескадрилью розвідувальних літаків U-2S та ескадрилью вертольотів HH-60G.

Спільні військово-повітряні навчання США та Південна Корея почали на тлі нового витка "ракетного шантажу" Північної Кореї. Білий Дім та Сеул сподіваються, що ці маневри стануть "стимулом до діалогу" для Пхеньяна.

У вересні 2021 року Північна Корея випробувала "ракетний поїзд", із якого була запущена "місцева" копія балістичної ракети комплексу "Искандер", фото з відкритих джерел
Читайте також: Ідея родом з 60-х років: як у Північній Кореї копію "Іскандера" з ракетного потяга запускали (відео)