xcounter
#

Скільки всього ракет випустила РФ під час ранкової атаки по Україні

10732
Скільки всього ракет випустила РФ під час ранкової атаки по Україні

РФ використала свої крилаті ракети "Калибр", половину з яких збила наша протиповітряна оборона

Під час ранкової ракетної атаки зранку 18 лютого російське окупаційне військо випустило по території України з акваторії Чорного моря 4 крилаті ракети "Калібр". Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як відзначають у ПС ЗСУ, з них дві ракети (50%) було збито розрахунками нашої протиповітряної оборони. Як відзначає Командування, загроза ракетних атак з боку РФ залишається.

Читайте також: Румунські "балалайки" тепер проти "повітряних кульок" і знову без результату: пілоти не змогли знайти аеростат з кутовим відбивачем

Нагадаємо, це вже другий ракетний удар РФ за цей тиждень, а точніше – за останні три дні. Так, попередній удар 16 лютого було завдано вночі і всього окупанти випустили 34 ракети – 12 одиниць Х-101/Х-555, ще 12 одиниць Х-22, вісім одиниць крилатих ракет "Калибр" і дві Х-59.

Водночас тоді наша ППО змогла перехопити 14 ворожих крилатих ракет, а також дві Х-59 – всього близько 47% від усіх випущених ракет. Ще одна особливість цієї ракетної атаки була в тому, що замість типового "прощупування" нашої ППО іранськими дронами-камікадзе типу Shahed ворог використав нетипові "повітряні кульки".

Збита
Збита "повітряна куля" із кутовим відбивачем та як вона виглядає у польоті

Разом з тим, перший масований ракетний удар цього місяця окупанти завдали 10 лютого. Тоді ППО України перехопила 86% російських крилатих ракет – всього окупанти випустили 71 ракету, з них була збита 61.

Читайте також: РФ оновила Х-101: змінена система навігації, електроніка та встановлено радіолокаційні пастки (відео)