xcounter
#

Скільки ракет збила наша ППО під час масованої атаки рашистів 29 грудня (оновлено)

9316
ЗРК NASAMS, ілюстративне фото з відкритих джерел
ЗРК NASAMS, ілюстративне фото з відкритих джерел

Наша протиповітряна оборона впевнено тримає показник у понад 75% збитих російських ракет

Сьогодні, 29 грудня, російське окупаційне військо здійснило черговий терористичний ракетний удар по об’єктах в Україні. Як повідомляє Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, всього під час удару ворогом було випущено 69 ракет повітряного та морського базування, з них 54 ракети – збито нашою ППО.

Отже, всього наша ППО збила 78,2 % російських ракет – нагадаємо, що при цьому наразі середній показник перехоплення ракет становить орієнтовно 76%, тобто зі 100 випущених ракет збивається близько 76.

Читайте також: Чим особливий Ту-95МС, і чому саме цей літак обирають рашисти для ударів по Україні

За даними Командування Повітряних Сил ЗСУ, ворог атакував Україну ракетами Х-101-Х-555 з бомбардувальників Ту-95МС з району Волгодонська Ростовської області та північного району Каспійського моря, а також ракетами "Калібр" з Чорного моря.

Також до шести ракет Х-22 та Х-32 було випущено з Ту-22М3, а також ще дві протирадіолокаційні ракети Х-31П. Крім того, рашисти використовували свої ЗРК С-300 для ударів по об’єктах інфраструктури прифронтових міст.

Нагадаємо, що це вже третя масштабна ракетна атака за грудень. Перший удар в цьому місяці був 5 грудня – окупанти випустили близько 70 ракет, з яких було збито понад 60 нашою протиповітряною обороною, тобто було збито понад 85% ракет.

Другий – через 11 днів, а саме 16 грудня. Тоді окупанти вдарили по Україні 76 ракетами, з них вдалося збити 60, що становить 78,9% від всієї кількості збитих ракет.

Водночас перший масований ракетний удар по інфраструктурних об’єктах окупанти здійснили 10 жовтня і він тоді став одним з наймасовіших з початку вторгнення РФ. Тоді було випущено 84 ракети та 24 дрона-камікадзе, з них збито 43 ракети (51,1%) і 10 дронів-камікадзе (41,6%).

Читайте також: Як рашисти застосовували Ту-22М3 під час війни в Афганістані, і як вплинуло це на їх дії в Україні