xcounter
#

Генштаб повідомив скільки ракет випустили рашисти, скільки збито та наслідки

34099
Генштаб повідомив скільки ракет випустили рашисти, скільки збито та наслідки

На накопичення запасів з 72 ракет ворогу знадобилось 11 днів

Сьогодні, 16 грудня, Командування Повітряних Сил Збройних Сил України повідомило, що ворог випустив по Україні 76 ракет повітряного та морського базування.

Відповідно до допису на сторінці Головнокомандувача Збройних Сил України, з них 72 ракети відносились до крилатих - Х-101, "Калібр" та Х-22, а 4 до керованих авіаційних ракет - Х-59 та протирадіолокаційних Х-31П.

Читайте також: Армія РФ адаптувалась до HIMARS: чи є реальна альтернатива GMLRS

"Силами і засобами зенітних ракетних військ Повітряних Сил та протиповітряної оборони Сухопутних Військ знищено 60 ворожих ракет", - йдеться у дописі.

Таким чином було перехоплено 78,9% рашиських ракет. Зазначимо, що середній показник знищення крилатих ракет, який демонструють Повітряні Сили України становить 76%, про що раніше повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

"Зараз ми маємо коефіцієнт 0,76. Росіяни використовують цей коефіцієнт ефективності 0,76, коли планують свої атаки. Це означає, що замість 76 ракет вони запускають 100. А 24 проходять і досягають цілі", - повідомив Залужний у інтерв'ю британському виданню The Economist.

Також Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило, що противник завдав удару по прифронтових містах зенітними ракетами із ЗРК С-300, було зафіксовано близько 27 пусків.

Особливістю атаки стали пуски ракет не тільки з традиційного району над Каспійським морем, а й прямо із Саратовської області, у районі Енгельса, тобто просто над аваіабазою де й базуються стратегічні ракетоносії РФ. Водночас пуск ракет Х-22 був здійснений з Ту-22М3 над акваторією Азовського моря. А пуски ракет "Калібр" здійснювались з фрегата "Адмірал Макаров" у Чорному морі.

Нагадаємо, що минулий масований ракетний удар був завданий ворогом 5 грудня. Тоді було запущено понад 70 ракет, з яких понад 60 було знищено.

Загалом удар 16 грудня відносно цілей не відрізнявся від попередніх - об'єкти цивільної інфраструктури. Через них у ряді регіонів України спостерігаються перебої з енерго-, водо- та теплопостачанням, аварії усуваються. Окрім того, одна з ракет у Кривому Розі потрапила у житловий будинок, восьмеро людей отримали травми, включно з дітьми.

"Укренерго" повідомило, що після ракетного удару РФ оголошено надзвичайну ситуацію у енергетиці - втрачено понад 50% споживання Об'єднаної енергетичної системи.

Читайте також: Валерій Залужний про повторний наступ на РФ на Київ, реальну потребу в зброї та близьку наступальну операцію ЗСУ