xcounter
#

Скільки коштує один звичайний патрон 5,56x45 для штурмових гвинтівок

14442
5,56x45​ NATO
5,56x45​ NATO

Міноборони Іспанії уклало контракти на постачання патронів до стрілецького озброєння з відкритою кількістю та ціною

У межах традиційної рубрики Defense Express щодо поточних цін на зброю, тепер можливо навести ціну на одну з найменших одиниць озброєння - патрон у стандартному натівському калібрі 5,56x45 мм, для штурмових гвинтівок та легких кулеметів.

У цьому допоможе твердий контракт між міноборони Іспанії та чеською Sellier & Bellot, яка перемогла у тендері на постачання протягом двох років патронів у цьому калібрі, про що пише Infodefensa.

Читайте також: "Булава" та Leleka LR для ЗСУ пішли в серію - згадуємо, що можуть ці безпілотники

Загалом мова йде про замовлення на 67 млн звичайних патронів на 30,8 млн євро із податками. Таким чином ціна одного патрона калібру 5,56x45 NATO - 0,45 євро разом із податками, а якщо брати чисту ціну, то 0,38 євро за один патрон.

5,56x45 NATO

Окрім того, за окремим лотом іспанське оборонне відомство закупило і трасуючі патрони у калібрі 5,56x45 мм. Закупівля охоплює 1,6 млн таких боєприпасів із вартістю постачання 1,15 млн євро буде здійснювати іспанська Omena Technologies, яка є підрозділом бразильської CBC. Тобто один трасуючий 5,56x45 мм патрон коштує 0,72 євро разом із податками.

Доволі цікавими виявились наведені гарантійні строки використання патронів. Для звичайних - 15, а для трасуючих лише 10 років. На фоні чого можливо лише зазначити, що це мало корелюється із реальністю та датами на радянських патронах, які зараз використовують Сили оборони України.

Також, на основі іспанських закупівель, стала відома поточна ціна звичайної сучасної протипіхотної ручної гранати.

Читайте також: Thales в 5 разів збільшує виробництво ракет FZ275 LGR: їх використовують ЗСУ проти дронів