xcounter
#

Сили оборони успішно відбили тривалу атаку "шахедами"

1740
Мобільна група протиповітряної оборони, фото — Командування Повітряних Сил ЗСУ
Мобільна група протиповітряної оборони, фото — Командування Повітряних Сил ЗСУ

"Шахеди" були випущені з декількох напрямків, Сили оборони знищили майже всі дрони і ракету Х-59

Сили оборони України в ніч з 31 жовтня на 1 листопада успішно відбили атаку російського окупаційного війська дронами-камікадзе та ракетами — у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ розкрили деталі.

Так, усього по об’єктах критичної інфраструктури, а також по військових об’єктах ворог випустив 20 дронів камікадзе типу Shahed-131/136, а також керовану авіаційну ракету Х-59.

Читайте також: РФ поставила ракети "Вихрь" на Ми-28НМ, але при цьому апаратура вертольотів видає дивні проблеми

З них силами нашої протиповітряної оборони було збито майже всі БПЛА — 18 одиниць (90%) і одну ракету. Відзначається, що ракета та частина "шахедів" була випущена з Курської області, решта дронів-камікадзе — з Приморсько-Ахтарська.

Причому ця атака вийшла доволі розтягнутою у часі — перші повідомлення про ударні БПЛА були оприлюднені о 21:30-21:40, тоді як відбій по безпілотниках був о 04:40.

Shahed-136
Shahed

Нагадаємо, що у жовтні ворог випустив по Україні понад 282 дронів-камікадзе, з них збито понад 228 одиниць, тобто ППО протягом минулого місяця збивала "Шахеди" з ефективністю на рівні понад 80%.

Водночас вересень цього року став рекордним за весь час за кількістю випущених "шахедів", усього противник для своїх терористичних атак випустив понад 500 одиниць цього озброєння.

Читайте також: В Донецьку горять цистерни з паливом РФ, і там цікаво не тільки те, чи били HIMARS або JDAM-ER