xcounter
#

Сили оборони успішно відбили ракетну атаку: ворог може вводити в оману нумерацією своїх ракет

3744
Крилата ракета повітряного базування Х-101, фото ілюстративне
Крилата ракета повітряного базування Х-101, фото ілюстративне

Підрозділи ППО Сил оборони України знищили майже всі повітряні цілі, які окупанти вночі випустили по Україні

Російське окупаційне військо вночі 30 серпня здійснили чергову терористичну атаку своїми крилатими ракетами та дронами-камікадзе — як звітує Командування Повітряних Сил ЗСУ, силами нашої протиповітряної оборони були збиті майже всі повітряні цілі.

Так, всього окупанти випустили по Україні вночі 44 ракети та дрони-камікадзе, з них 28 крилатих ракет типу Х-101/Х-555/Х-55, які були випущені з 11 літаків Ту-95МС, а також 16 дронів-камікадзе типу Shahed 131/136.

Читайте також: У Повітряних силах України дуже серйозно націлились на Gripen і будуть за нього боротись
крилаті ракети Х-101 дрони-камікадзе Shahed ракетна атака
Інфографіка від Повітряних Сил ЗСУ

Водночас наші підрозділи ППО збили всі ракети, а також 15 з 16 ударних дронів або ж 97,7% з усіх випущених цілей, які були знищені у межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей.

Як Defense Express дізнався з власних джерел, як мінімум одна ракета із цього залпу мала дивну нумерацію — на місці, де зазвичай у серійному номері містяться дані щодо кварталу та року випуску, розташовано дві цифри "вісім".

ракета Х-101
Серійний номер однієї з ракет Х-101, яка була збита нашою протиповітряною обороною

І якщо друга "вісімка" у теорії має позначати 2018 рік, то перша "вісімка", розташована на місці, де зазвичай ставиться квартал, виглядає дивно — тож загалом не виключено, що окупанти хочуть вводити в оману, визначивши для себе нові способи нумерації дати випуску ракет, щоб по уламках було важче робити якісь висновки.

Як раніше розповідали у ГУР МОУ, сьогодні окупанти продовжують працювати над тим, щоб наростити виробництво своїх далекобійних ракет, і у контексті того, скільки далекобійних ракет вдалося накопичити їм станом на сьогодні, вбачається доволі небезпечна статистика.

Водночас якщо говорити про темпи виробництва, то за серпень окупанти планували виготовити 118 ракет, збільшивши виробництво ракет Х-101 до 40 одиниць на місяць.

Читайте також: Японія закуповує крилаті ракети JASSM-ER, до Пекіна не дістане, а до Владивостока - як раз