xcounter
#

Шведська Saab стала партнером американської Boeing по виробництву літака T-7A

1179
Шведські підрядники вироблятимуть кормову секцію для цього літака
Шведські підрядники вироблятимуть кормову секцію для цього літака

Американські ВПС хочуть на чверть збільшити портфель замовлень на новітній навчально-бойовий літак. Відповідно, корпорації Boeing знадобились "додаткові потужності"

Шведська компанія Saab 13 жовтня 2021 року запустила свій новий завод в США, розташований у Вест-Лафайєті, штат Індіана. Це підприємство стане субпідрядником у програмі по виробництву навчально-бойових літаків T-7A Red Hawk в рамках кооперації з корпорацією Boeing. Про це пише портал Air Recognition.

Boeing Т-7А Red Hawk, фото ілюстративне

Видання пише, що завод Saab будуватиме для T-7A Red Hawk кормову секцію з встановленими підсистемами,які простягатимуться від кабіни пілота до корми фюзеляжу.

Читайте також: Мінстратегпром хоче "воскресити" проект по локалізації в Україні навчально-бойового Boeing Т-7А

Ну і далі – такий виріб постачатиметься на завод Boeing у Сент -Луїсі для остаточного складання літаків T-7A Red Hawk.

Boeing Т-7А Red Hawk, фото ілюстративне

Відомо, що про план будівництва нового заводу в США для участі в програмі T-7A Red Hawk шведська Saab оголосила у травні 2019 року, будівництво заводу стартувало в 2020 році.

До 2027 року для свого заводу у Вестт-Лафайєті шведи планують найняти до 300 співробітників. Але окрім виробництва компонентів для T-7A Red Hawk, це підприємство також займатиметься дослідними розробками в сфері штучного інтелекту та технологій виробництва літальних апаратів.

Навчальні літаки Т-38 ВПС США, яким має прийти на заміну літак Т-7А Red Hawk, фото ілюстративне

Портал The Drive

пише

, що ВПС США планують замовити додаткових 100 літаків T-7A Red Hawk, на додачу до наявного портфелю замовлень у 350 літаків.

Американські військові розраховують, що T-7A прийде на заміну не лише навчальним реактивним літакам, але й також – на заміну винищувачам, що зараз відіграють роль "агресора" при підготовці ВПС. Мова при цьому не лише про американські F-16, але й також – про французькі Mirage F-1.

Літаки-"агресори" Mirage F-1 ВПС США, яким також має прийти на заміну літак Т-7А Red Hawk, фото ілюстративне
Читайте також: "Битва" за винищувач для Повітряних Сил: що пропонують Мінстратегпром та Укроборонпром