xcounter
#

Схоже, РФ хоче "напрягти" одразу Білорусь і Іран, щоб мати більше боєприпасів для війни в Україні

3323
ЗСУ збирають "лендліз" зі 122-мм снарядів, фото ілюстративне
ЗСУ збирають "лендліз" зі 122-мм снарядів, фото ілюстративне

Білорусь планує мати можливість виробляти цілу лінійку снарядів для ствольної артилерії та РСЗВ

Білорусь хоче всерйоз зайнятися виробництвом боєприпасів для ствольної та реактивної артилерії – таку інформацію розповідають у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Так, поки що білоруська влада хоче організувати в країні виробництво складових для 122-мм та 152-мм, але в майбутньому розглядає й варіант переходу на замкнений цикл виробництва.

Читайте також: Скільки боєприпасів передала Білорусь армії РФ за сім місяців: мова про десятки тисяч тонн
артилерійські боєприпаси
Фото ілюстративне

Надалі у планах Білорусі – оцінити можливість організувати й збирання реактивних 122-мм, 220-мм і 300-мм снарядів з імпортних складових.

Але найцікавіше з усього, що "вчитися" складати та робити боєприпаси Білорусь вирішила в Ірану – за даними ГУР МОУ, вже навіть заплановано візит білоруської делегації – на 20-23 листопада.

Як РФ вивозиза боєприпаси з Білорусі
Як РФ вивозиза боєприпаси з Білорусі. Інфографіка: "Сообщество железнодорожников Беларуси",

Причому обговорюватимуть весь цикл виробництва – як технологію виплавки сталі, так і окраску снарядів і тару, що використовується для пакування.

Тут варто зауважити таке – до цієї новини насправді не варто ставитися скептично. Зокрема, можна згадати, що у Білорусі є такий собі 1393-й артилерійський склад боєприпасів, у заявленій спеціалізації якого також є й "ремонт боєприпасів".

бм-21
Білоруські "Гради", фото ілюстративне

Насправді не виключено, що ініціатором всього цього була РФ, яка подумала – чого це Білорусь сидить "без діла", якщо може, наприклад, "нашвидкоруч" організувати виробництво якихось окремих складових, які згодом потрібні будуть самій РФ, тим паче, що є й "союзник", який може допомогти у цьому процесі.

Читайте також: РФ має тисячі ракет до С-300, але для війни в Україні вирішила взяти менше сотні в Білорусі