xcounter
#

Щоб шукати катери-камікадзе, рашисти хочуть залучити безпілотні вертольоти ВТ-30Е

2400
Щоб шукати катери-камікадзе, рашисти хочуть залучити безпілотні вертольоти ВТ-30Е

Цей безпілотний гелікоптер має доволі "скромні" тактико-технічні характеристики

Виконавчий директор російського науково-виробничого підприємства "Радар ммс" Іван Анцев заявив, що російське окупаційне військо для розвідки та відстежування українських безекіпажних катерів-камікадзе може використовувати їхні безпілотники гелікоптерного типу ВТ-30Е — мовляв, у морському варіанті він може виконувати завдання не тільки з відстеження кораблів, але й такої загрози, як надводні дрони, які завдали суттєвих втрат Чорноморському флоту РФ.

Зокрема нещодавно стало відомо, що українські морські дрони Sea Baby використовуються ще й як безпілотні мінні загороджувачі, і в такій модифікації вони записали на свій рахунок щонайменше чотири російські кораблі, зокрема ракетного корабля "Самум", а також патрульного корабля "Павел Державин".

Читайте також: Рашисти самі показали, що ЗСУ спалили їх "Земледелие", це досить рідкісна подія
Дрон Sea Baby
Надводний дрон-камікадзе Sea Baby

Щодо ВТ-30Е, то за словами Анцева, він цілодобово та за будь-яких погодних умов може виконувати моніторингові завдання.

Максимальна злітна маса становить 30 кг, максимальна маса корисного навантаження — 7 кг, тривалість польоту — півтори години, максимальна дальність польоту — 40 км (з урахуванням повернення назад), крейсерська швидкість — 55 км/год, стеля — 4500 м.

Залежно від потреб місії ВТ-30Е може бути оснащений оптикоелектронними пристроями, детекторами, газоаналізаторами, радіолокаційними станціями, геофізичним та іншим різним обладнанням.

Цей безпілотний гелікоптер може управлятися як зі станції зовнішнього пілота (є низка варіантів), так і з так званої автоматизованої докстанції "Дронопорт". Розгортання дрона триває 10-15 хвилин, залежить від пори доби та стану злітно-посадкової смуги.

Передусім призначений для моніторингу транспортної та енергетичної інфраструктури, екологічного контролю, пошуково-рятувальних робіт, ретрансляції сигналів, доставку вантажів тощо.

Читайте також: Іспанці думають, що МіГ-29 можна дозаправляти в повітрі, для чого підійде бразильський KC-390