xcounter
#

Рашисти самі показали, що ЗСУ спалили їх "Земледелие", це досить рідкісна подія

9292
"Земледелие" під час навчальних стрільб, фото ілюстративне
"Земледелие" під час навчальних стрільб, фото ілюстративне

Принаймні, згідно з наявними даними з фото та відео, це третя втрата такої машини у російського окупаційного війська з лютого 2022 року

Telegram-канал "Війна в Україні. Втрати техніки", який фіксує знищене, пошкоджене, трофейне тощо озброєння та військову техніку на полі бою в Україні, оприлюднив фото одного зі знищених російських інженерно розвідувальних комплексів під назвою "Земледелие". Це фото раніше цього місяця публікували самі рашисти, локація невідома, ймовірно йдеться про тимчасово окуповані території України.

Водночас виходить, що російське окупаційне військо втратило ще одну таку свою машину, і це доволі рідкісний випадок, коли Силам оборони України вдалося знищити "Земледелие" окупантів. Так, наприклад, станом на сьогодні портал Oryx фіксує втрату всього двох таких машин, тож техніка на фото вище — це третій випадок, в усіх трьох машини були знищені.

Читайте також: Північна Корея має 3,5 тисяч танків та 21,6 тисяч артсистем, але що з того може отримати Росія

Нагадаємо, вперше окупанти втратили цю рідкісну машину понад рік тому, у березні 2023 року, машину знищили бійці Національної гвардії Україні скидом з дрона, використовував ворог цю машину фактично з початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

Другий такий комплекс російське окупаційне військо втратило у червні минулого року, її було знищено одним з найефективніших для цього способу — за допомогою артилерійського боєприпасу типу SMArt 155 або 155 BONUS. Система "Земледелие" призначена для встановлення протитанкових та протипіхотних мін на дальності до 15 км.

Також нагадаємо, що у грудні минулого року ворог заявив про розробку нової РСЗВ на базі "Земледелия" — йдеться по суті про універсальний модульний транспортно-пусковий контейнер під назвою "Возрождение" під 220-мм реактивні снаряди від "Урагану", а також важких вогнеметних систем ТОС-1А "Солнцепек" та ТОС-2 "Тосочка".

РСЗВ "Возрождение"
РСЗВ "Возрождение"

Перші реальні кадри цієї машини з’явилися у лютому цього року, виробництво цієї машини ворог планував запустити у першій половині цього року.

Читайте також: З’явилося дійсно унікальне відео, як наша БМП Bradley розстріляла FPV-дрон рашистів