xcounter
#

ЗРК С-400, "Полонези" та авіація: Білорусь стає все більш небезпечною

4281
Олександр Лукашенко планує "захищатися" від України та закупає нову зброю
Олександр Лукашенко планує "захищатися" від України та закупає нову зброю

Лукашенко хоче придбати у РФ комплекси ППО для розміщення на кордоні з Україною та посилено тренує розрахунки РСЗВ й ОТРК, а також авіаційні підрозділи

Самообраний президент Білорусі готується спільно з "миролюбними" росіянами "захищатися" від українських військ. Про це Олександр Лукашенко заявив журналістам, відвідуючи в ході військових навчань "Захід-2021" Обуз-Лєсновский полігон під Барановичами 12 вересня ц.р.

Зокрема, для зменшення міфічної "загрози" з боку України він хоче закупити партію сучасних російських зенітно-ракетних систем великого і середнього радіуса дії С-400 "Триумф", повідомляє місцеве видання "БЕЛТА".

Читайте також: РФ в окупованому Криму вивела С-400 "полякати НАТО" і провести "електронні пуски"
С-400
На закупівлю С-400 Лукашенко хоче витратити до 500 мільйонів доларів кредитних грошей

"Нас починають з півдня підігрівати. А що ще буде ... Ми маємо готуватися – 1200 км кордон з Україною. Тому нам доведеться закривати й цей периметр. І ми (Лукашенко та Путін) якраз обговорювали те, що С-400 для нас буде доречним. І він дав доручення міністру оборони, щоб із нашими пропрацювали ці питання для того, щоб можна було доправити ці комплекси нам", - повідомив Олександр Лукашенко.

С-400

Він також висловив подяку російському керівництву, військовим та ВПК РФ за те, що вони узгодили цілий перелік озброєння, яке до 2025 року буде поставлено в Білорусь (загальний обсяг майбутніх постачань оцінюється у понад $1 млрд).

"Це приблизно десяток літаків, частина нам уже надійшла, це кілька десятків гелікоптерів, "Тор-М2". Великі обсяги", - відзначив Олександр Лукашенко.

Полонез
Пуск коригованого реактивного снаряда з РСЗВ "Полонез" на полігоні Сари-Шаган в Казахстані у вересні 2021 року / Фото: Георгій Потапов

"Ми готуємося захищати свою землю. Білорусько-російському союзу зайві території не потрібні", – заявив він, ймовірно забувши про російські війська в окупованих українських Криму та Донбасі.

Для протистояння "українській загрозі" Олександр Лукашенко не тільки веде перемовини з владою РФ та закуповує нову російську зброю. Так, на полігоні Сари-Шаган в Казахстані в ці дні відпрацьовуються й заняття з управління ракетними ударами з ракетними військами ЗС Республіки Білорусь.

Смерч РСЗВ
Пуски 300-мм реактивних снарядів з РСЗВ "Смерч" на полігоні Сари-Шаган в Казахстані у вересні 2021 року / Фото: Георгій Потапов

Згідно з повідомленням міноборони Білорусі, у пусках з РСЗВ "Смерч" та "Полонез", а також оперативно тактичних комплексів "Точка-У", беруть участь військовослужбовці 336-ї реактивної артилерійської бригади та 465-ї ракетної бригади.

Су-25
Штурмовики Су-25 ВС Білорусі відпрацьовують знищення наземних цілей під час навчань "Захід 2021" / Фото: Дмитро Лобашов

А в рамках російсько-білоруських військових навчань "Захід 2021" днями було відпрацьовано знищення наземних цілей "агресорів" авіацією. "У районі полігону (210 авіаційний полігон РБ) було скинуто понад 50 авіаційних бомб, випущено 130 некерованих авіаційних ракет і 850 снарядів калібру 30 міліметрів", - повідомила прес-служба міноборони Білорусі.

Понад два десятки бойових літаків ВКС РФ та ВС Білорусі відпрацьовували знищення "великого угрупування умовного ворога, в тому числі аеродром з ворожою авіацією".

Читайте також: Кордон із Білоруссю захищений: Повітряні Сили несуть бойове чергування на Волині