xcounter
#

Румунія збудує допоміжний корабель для ВМС Голандії

1109
Корабель отримає назву Den Helder, рендер його зображає ось так
Корабель отримає назву Den Helder, рендер його зображає ось так

Вартість замовлення складає майже 400 мільйонів євро, роботи виконуватиме філіал корпорації Damen в Галаці

На суднобудівному заводі корпорації Damen в румунському місті Галац відбулась церемонія закладки кіля допоміжного корабля Den Helder для військово-морських сил Голандії. Про це пише портал Defence24.

Зазначається, що угода на будівництво такого корабля була укладена в лютому 2020 року, вартість контракту складає 374 мільйони євро.

Читайте також: РФ добудувала в окупованій Керчі два ракетні корвети типу "Каракурт"
Damen до цього регулярно розміщувала підряди на будівництво кораблів у Галаці за експортними контрактами. На фото - спуск на воду корвета PNS Yarmook для ВМС Пакистану на верфі Damed у Галаці

Майбутній допоміжний корабель для голандського флоту матиме довжину корпусу 188 метрів, повне водозаміщення – до 22,4 тисяч тонн.

За своїм функціоналом корабель Den Helder зможе виконувати забезпечення фрегатів ВМС Нідерландів, і також – самостійно виконувати "гуманітарні" завдання, як то боротьба з піратством та контрабандою. Щоправда, яке озброєння отримає при цьому корабель Den Helder – поки не розкривається.

Damen на верфі в Галаці також виконує замовлення і на виробництво цивільних суден

Функціонал розподілено наступним чином: в румунському Галаці буде збудовано лише корпус корабля, інше обладнання – буде встановлене на верфі корпорації Damen у голандському місті Ден Хелдер.

Графік робіт такий: спуск на воду Den Helder має відбутись у 2023 році, стати до строю нідерландського флоту цей корабель має у другому кварталі 2024 року, досягнення стану повної готовності має відбутись у 2025 році.

Показова деталь: хоча Румунія та голандська Damen мають налагоджену кооперацію в будівництві бойових кораблів, корвети для румунського флоту будуватиме французька Naval Group
Читайте також: Іран продав Венесуелі свої ракетні "катери-москіти", США обіцяє їх зупинити