xcounter
#

РСК "МиГ" заплатить Болгарії майже мільйон євро штрафу: росіяни провалили ремонт восьми МіГ-29

2713
Після ремонту винищувачі мали увійти до наряду сил "повітряної поліції НАТО"
Після ремонту винищувачі мали увійти до наряду сил "повітряної поліції НАТО"

Цей підряд на 40 мільйонів євро російська корпорація отримала від болгарського уряду ще в 2018 році. Таким чином, росіянам не вистачило й трьох років на ремонт лише восьми літаків

Російська оборонна корпорація РСК "МиГ" виплатила уряду Болгарії 186 тисяч євро штрафних платежів, ще близько 650 тисяч євро буде виплачено до кінця березня 2021 року.

Причина накладання штрафних санкцій – РСК "МиГ" фактично зірвала строки ремонту та модернізації восьми болгарських винищувачів МіГ-29, пише російський портал "Новости ВПК".

Читайте також: МіГ-29К "в прольоті": F-18 Super Hornet збирається вдарити по російському експорту
Повітряні Сили України
Один із болгарських МіГ-29 під час ремонту на потужностях РСК "МиГ"

Завершити усі роботи по цим літакам російський підрядник мав би до середини 2021 року, однак по факту РСК "МиГ" не впорається у визначений строк.

Контракт на ремонт та модернізацію восьми винищувачів МіГ-29 уряд Болгарії та корпорація "МиГ" уклали в 2018 році. Вартість підряду складала 40 мільйонів євро. Після завершення робіт оновлені МіГ-29 мали увійти до наряду сил "повітряної поліції НАТО" за квотою Болгарії.

На момент підписання угоди із росіянами болгарські ВПС мали 15 винищувачів МіГ-29, половина з них мала незадовільний технічний стан та не могла виконувати польоти

Поповнення парку винищувачів болгарських ВПС має відбутись у 2023-2024 роках: тоді країна отримає від США вісім винищувачів F-16 Block 70, поставка яких коштуватиме 1,2 мільярди доларів. Після отримання цих літаків уряд Болгарії планує продати частину своїх МіГ-29.

Уряд Болгарії уже оплатив майбутню поставку винищувачів F-16 для національних ВПС

Як раніше повідомляв Defence Express, до кінця лютого 2021 року ВПС Болгарії отримають усі вісім штурмовиків Су-25, що пройшли капітально-відновлювальний ремонт на підприємстві ВАТ "558-й авіаційний ремонтний завод" у Барановичах, Білорусь.Такі роботи уряд Болгарії замовив у листопаді 2018 року, вартість контракту склала 49,2 мільйони доларів.

Угода із Білоруссю також передбачала опціон на ремонт ще шести болгарських Су-25. Але продовжувати виконання контракту стало неможливо із-за санкцій ЄС проти режиму Лукашенко
Читайте також: Авіабригада ПС ЗСУ отримала черговий модернізований МіГ- 29МУ1