xcounter
#

Російські "Тунгуска" та "Панцирь-С1" проспали безпілотник і отримали очікуваний "привіт" від артилерії (відео)

36571
Російські "Тунгуска" та "Панцирь-С1" проспали безпілотник і отримали очікуваний "привіт" від артилерії (відео)

Утилізація російської зброї українськими артилеристами

Пресслужба 45-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ показала черговий епізод із безпорадністю російських систем протиповітряної оборони проти безпілотних літальних апаратів.

Допомогла їм у цьому аеророзвідувальна група Luftwaffe 129-ї окремої бригади Територіальної оборони ЗСУ, яка за допомогою безпілотника "Лелека" знайшла російські зенітні ракетні гарматні комплекси 2С6 "Тунгуска" та "Панцирь-С1".

Читайте також: Дефіциту Excalibur не буде: Пентагон деталізував постачання Україні високоточних боєприпасів

Розвідники передали координати артилеристам і ті влучним вогнем уразили ворожі системи – судячи з точністю, з якою прилетіли снаряди, працював високоточний Excalibur.

Це вже далеко не перший приклад, коли українські оператори БПЛА "вполювали" системи, що з цими ж БПЛА і повинні були боротися, зокрема можна згадати, як Bayraktar TB2 нищив ворожі "Тори".

Окремо варто згадати, що російські засоби РЕБ часто теж ніяк не можуть "вловити" українські БПЛА, які безкарно скидують їм "на голови 40-мм гранати.

Водночас щодо високоточних артилерійських боєприпасів, то можна стверджувати, що останнім часом значно збільшилася інтенсивність використання цієї зброї – як приклад у жовтні M982 Excalibur знищив російський ЗРК "Тор".

Читайте також: Вибуховий майстер-клас від артилерії ЗСУ: підрив складу боєприпасів рашистів за три постріли (відео)