xcounter
#

Роблять з цією зброєю "неможливі речі": у ЗСУ розповіли, як б’ють "Списом" російську зброю та окупантів

12270
Скріншот з відео Командування ДШВ
Скріншот з відео Командування ДШВ

Військові розповіли, як б’ють рашистів з СПГ-9М "Спис"

Військовий з 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ розповів про те, як українські бійці використовують на полі бою протитанкові гранатомети СПГ-9М "Списом" – відео з заступником командира десантно-штурмового підрозділу бригади на ім’я Владислав опублікувало Командування ДШВ ЗСУ.

"За допомогою СПГ-9М "Спис" знищували що групу противника, що малоброньовану техніку за допомогою осколкових боєприпасів з закритих вогневих позицій на дальності до 7 000 метрів. На пряму наводку виставляли буквально декілька разів кумулятивними зарядами", – розповідає військовий.

Читайте також: Від причіпного "Відьмака" до потужного "Буревія": як ЗСУ гатять по рашистах з усіх можливих РСЗВ (відео)
СПГ-9
Момент пострілу з СПГ-9, скріншот з відео Командування ДШВ

Владислав зауважує – за умов злагодженого розрахунку, що "вміє працювати під правильною коректурою командира вогневої позиції", ефективність цієї зброї – на вищому рівні.

Наші військові виводять з ладу за допомогою СПГ-9М "Списом" низку легкоброньованих машин російської армії – БТР-80, БТР-82 та БМП-3, а також розбивають окопи з рашистами і навіть розповідають про випадок, коли з шести кілометрів розгромили КСП роти ворога.

СПГ-9
СПГ-9 зарекомендував себе на полі бою як ефективна зброя

Владислав відзначає – хоча СПГ-9М "Спис" – це радянська розробка, але якщо застосовувати її з "новітньою тактикою та знаннями про це озброєння, то можна робити неможливі речі".

"Це щось схоже на те, як американці нам дали HIMARS, ми почали їх використовувати з такою тактикою, що жодна країна світу їх так не використовує. Так само ми працюємо і з СПГ. Я думаю, не всі так можуть працювати, особливо наш противник", – підсумовує Владислав.

СПГ-9 "Спис" – радянський станковий протитанковий гранатомет, був прийнятий на озброєння у 1963 році, активно використовується українськими військовими з 2014 року після вторгнення РФ в Україну.

Читайте також: Бронеавтомобілі BMC Kirpi від Туреччини посилили ЗСУ: очікується дві сотні машин