xcounter
#

Бронеавтомобілі BMC Kirpi від Туреччини посилили ЗСУ: очікується дві сотні машин

BMC Kirpi (фото: defenceturk)
BMC Kirpi (фото: defenceturk)
5228

Перша партія BMC Kirpi вже передана бригадам морської піхоти ЗСУ

Збройні Сили України отримали першу партію бронеавтомобілів Kirpi, які виготовляються турецькоюкомпанією BMC.

Відповідне відео виклало Оперативне угруповання військ "Каховка", зазначивши у дописі, що це лише перша партія машин зі 150 одиниць.

Читайте також: Пентагон дав найціннішу підказку, як ЗСУ можуть використовувати AGM-88 HARM

Водночас народний депутат України Юрій Мисягін уточнив, що в першій партії півсотні машин, які розподілені між двома бригадами морської піхоти України.

Зазначимо, що турецька армія доволі активно використовує BMC Kirpi. Ця машина забезпечує захист від стрілецького озброєння та мінної загрози. При вазі у 19 тонн та повній до 20,8 тонн максимальна швидкість становить до 100 км/год, що забезпечується 8,9-літровим турбодизелем на 375 к.с. та крутним моментом 2100 обертів на хвилину, який працює разом з автоматичною 6-ступеневою коробкою передач Allison.

Машина вміщує 13 бійців та може бути озброєна як туреллю, так і повноцінним бойовим модулем. До речі, в Україні вже помічені "рідні" бойові модулі для цієї машини. Зокрема на відео потрапив МТ-ЛБ, який використовує бойовий модуль типу SARP.

Читайте також: Коли очікувати NASAMS та F-16, чому без HIMARS: подробиці чергового пакету допомоги США Україні на 1 млрд доларів