xcounter
#

РНБО схвалила Стратегію розвитку ОПК України: які стимули пропонує держава

3779
За цим документом, держава щороку має виділяти на розвиток ОПК мінімум 0,5% від ВВП
За цим документом, держава щороку має виділяти на розвиток ОПК мінімум 0,5% від ВВП

Це відкриває шлях до створення в нашій країні аналогу DARPA – Агенції оборонних технологій

Рада національної безпеки та оборони України сьогодні, 18 червня цього року, провела засідання, під час якого зокрема була схвалена Стратегія розвитку оборонно-промислового комплексу нашої країни.

Про це під час брифінгу розповів Секретар РНБО Олексій Данілов.

Читайте також: Зброя незалежності: від Мінстратегпрому хочуть програму створення вітчизняної елементної бази 5 покоління
Засідання РНБО Defense Express
Секретар РНБО Олексій Данілов

Найголовніше положення цього документу, як зазначив Данілов – це утворення Агенції оборонних технологій України та провадження проектів з розвитку критичних технологій, відповідно кращим світовим практикам.

Деталі цього рішення окреслив Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, як зазначив очільник Мінстратегпрому, ця Стратегія має горизонт планування до 2030 року, та стосується структури управління, системи планування, розвитку експортного та кадрового потенціалів нашого ОПК.

Щоб стимулювати розвиток нашого оборонно-промислового комплексу, держава планує зокрема надавати податкові пільги, звільняти від сплати ввізного мита "та багато іншого".

Податкові пільги можуть стати додатковим стимулом для побудови в Україні заводу по виробництву комплексів Bayraktar TB2

Відповідно прийнятій Стратегії, щороку держава має виділяти на забезпечення розвитку українського ОПК не менше 0,5% від валового внутрішнього продукту.

Серед пріоритетних напрямів та завдань, як наголосив очільник Мінстратегпрому – проведення реорганізації підприємств-учасників ДК "Укроборонпром", підприємств Міноборони, Мінстратегпрому, Державного космічного агентства України та інших органів управління.

Генеральна мета Стратегії розвитку ОПК - дати українському війську в підсумку максимально можливу кількість сучасного озброєння

"Щиро сподіваюся, що всі передбачені Стратегією заходи будуть реалізовані. І в нашій державі нарешті з’явиться належне бізнес-середовище, яке забезпечить динамічний розвиток галузі та створення сучасних високотехнологічних зразків озброєння для задоволення основних потреб сектору безпеки і оборони України відповідно до сучасних викликів та загроз", - підсумував Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Україні потрібна стрімка реформа оборонно-промислового комплексу

Читайте також: Менше розробок - більше ремонту: Міноборони змінило ДОЗ на 2021 рік