xcounter
#

Рідкісне відео, як шведська САУ-"снайпер" знищила "Мста-С" рашистів

14015
Знищена ворожа САУ "Мста-С", скріншот з відео 45-ї ОАБр
Знищена ворожа САУ "Мста-С", скріншот з відео 45-ї ОАБр

Ці самохідні артилерійські установки є на озброєнні 45-ї ОАБр

Українські військові знищили чергову російську самохідну артилерійську установку "Мста-С" — пресслужба 45-ї ОАБр оприлюднили кадри полювання на ворожу САУ — замасковану машину вполював розвідувальний дрон, скоригувавши по ній артилерійський вогонь, у результаті чого САУ "Мста-С" рашистів була ефектно знищена.

"Мінус САУ ворога. Лучник влучає точно в ціль! 45 ОАБр. Східний напрямок", — прокоментували відео у бригаді, натякаючи на те, що ворожа машина була знищена розрахунком шведської 155-мм самохідною артилерійською установкою Archer.

Читайте також: США готують Україні JDAM-ER із ГСН, які зможуть бити по рашистським РЕБ

Нагадаємо, що передача Україні шведських 155-мм САУ Archer була офіційно затверджена у березні 2023 року, а перемовини про передачу цих машин на офіційному публічному рівні тривали ще з серпня минулого року.

Водночас восени 2023 року Командування Сухопутних військ ЗСУ з нагоди Дня ракетних військ і артилерії України вперше у відео публічно продемонструвало цю САУ.

САУ Archer фактично є такою собі "снайперською гвинтівкою" з автоматизованими процесами, дальністю у 50-60 км і високою швидкострільністю. Раніше Defense Express розповідав, скільки дійсно особового складу необхідно для експлуатації 8 САУ Archer.

Читайте також: Це дивна історія, коли США вже 2 роки не дають ЗСУ MQ-9 Reaper, хоча є зайві дрони