xcounter
#

РФ з 2022 року поставила Малі два штурмовика Су-25 і обидва не прослужили й року

10692
Су-25, фото ілюстративне
Су-25, фото ілюстративне

У Малі зазнав аварії ще один штурмовик Су-25, який РФ поставила їм на початку цього року

Збройні сили Малі втратили свій єдиний штурмовик Су-25 — літак розбився 9 вересня неподалік від Альмустарата, на північ від регіону Гао, втрату штурмовика вже підтвердили безпосередньо у повітряних силах країни, кадри розбитого літака вже поширилися мережею.

Як заявив начальник штабу повітряних сил Малі полковник Малі Алу Бой Діарра, катастрофа зі штурмовиком Су-25 відбулася через технічну помилку, також він поскаржився на погану погоду. Відомо, що пілотам штурмовика вдалося катапультуватися.

Читайте також: Sea Breeze 23.3 розпочався: чи треба від них очікувати зменшення загрози від ударів РФ по Дунаю

Відомо, що катастрофи зазнав Су-25 з реєстраційним номером TZ-25C, який РФ поставила збройним силам Малі на початку цього року у січні разом з гелікоптерами Ми-8 та літаками L-39.

Тож прослужив малійцям цей штурмовик зовсім недовго — орієнтовно вісім місяців. Але це все одно аж на шість місяців більше, ніж попередній Су-25, який росіяни поставили Малі у серпні 2022 року.

Тоді штурмовик прослужив у повітряних силах цієї країни менш як два місяці і розбився 4 жовтня того ж року у міжнародному аеропорту Гао.

Читайте також: У РФ розробляють дешевший аналог "Ланцета" - дрон-камікадзе "Скальпель"