xcounter
#

РФ використала модуль УМПК, щоб зробити керовану авіабомбу із ФАБ-250

4130
Керована авіабомба на базі ФАБ-250 з модулем УМПК, яка не спрацювала, осінь 2023 року, джерело – телеграм-канал  Combat footage UA
Керована авіабомба на базі ФАБ-250 з модулем УМПК, яка не спрацювала, осінь 2023 року, джерело – телеграм-канал Combat footage UA

Тепер стала відома технологічна база цього виробу, але невідомі характеристики

У відкритому доступі з’явились фото, які демонструють рашистську керовану авіабомбу, створену на базі ФАБ-250, яку ворог цими днями використав для ударів по Україні.

Ці фото показові зокрема тим, що чітко показують – для переробки ФАБ-250 на керовану ворог не став "вигадувати велосипед" в технологічному плані, а просто використав той же модуль УМПК, який чіплявся і на ФАБ-500 для перетворення на керовану бомбу.

Читайте також: Швеція купить в США аж 250 AIM-120C-8, хоча вміє робити іншу версію таких ракет
Рашистська ФАБ-500М62 з модулем УМПК, липень 2023 року, зображення з відкритих джерел

В цьому ми зможемо переконатись, якщо наприклад порівняємо між собою зовнішній вигляд керованих ФАБ-250 та ФАБ-500.

Ця візуальна деталь була важлива, бо досі не було чітких даних по тому, як саме росіяни переробляють свої ФАБ-250 на керовані, хоча про масоване застосування ворогом такої зброї стало відомо ще в липні цього року.

Водночас, невідомою і далі лишається фактична дальність, на яку рашисти можуть скидати такі керовані авіабомби. Бо, наприклад, коли росіяни почали застосовувати КАБи на базі ФАБ-250 влітку для ударів на Сході, то там дистанція не перевищувала 10 кілометрів від лінії фронту.

Керована авіабомба на базі ФАБ-250 з модулем УМПК, яка не спрацювала, осінь 2023 року, джерело – телеграм-канал Combat footage UA

Також поки неясним лишається те, чи які саме типи літаків тактичної авіації можуть рашисти використовувати для скидання КАБів на ФАБ-250 – чи лише широко згадувані Су-34 та Су-35С, чи й наприклад штурмовики Су-25, яких наші бійці збили 5 літаків за 10 днів боїв біля Авдіївки.

Раніше Defense Express також розповідало про те, що чому РФ поставила на бомби з УМПК блок "Комета-М" від "Орлан-10".

Читайте також: Індія відверто кинула РФ та розробить свій С-400: програму оцінили у 2,5 млрд доларів та лише 5 років