xcounter
#

РФ відклала аж на 2026 рік поставку для Індії двох комплектів С-400, може бути два варіанти

3484
Викатка рашистського С-400 із цехів заводу, ілюстративне фото з відкритих джерел
Викатка рашистського С-400 із цехів заводу, ілюстративне фото з відкритих джерел

Або у росіян справді настільки крупні проблеми, або ж це підготовка до прихованої передачі ЗРК

Поставка двох полкових комплектів зенітно-ракетних комплексів С-400 від РФ для Індії за контрактом 2018 року, і яка мала відбутись ще до кінця 2023 року, тепер відкладається до 2026 року. Причиною затримки називаються проблеми російського ВПК, які виникли на тлі повномасштабної війни РФ проти України та санкцій від Заходу, які були введені після цього. На даний момент в розпорядженні індійських збройних сил уже є три полкові комплекти С-400, розгорнуті на кордоні з Пакистаном та Китаєм.

Крім того, Індія наразі веде також робити по власному зенітно-ракетному комплексу, аналогічному до С-400, але конкретні деталі цього проекту наразі не розкриваються. Про це пише портал Army Recognition.

Читайте також: Рашисти намалювали на аеродромі "Енгельс" фальшиві Ту-95МС і Ту-160, але їх замело снігом (фото)
Рашистські С-400 на позиції, ілюстративне фото з відкритих джерел

Від Defense Express тут можемо зазначити, що у настільки суттєвої затримки із поставкою російських С-400 до Індії можуть бути два однаково ймовірні мотиви. Перший – ланцюжок виробництва російських С-400 залежить не тільки від технологій Заходу, але і поставок від Китаю також.

Якщо деталізувати, то наприклад на машинобудівному заводі "Авангард" в Москві, де виробляються зенітні ракети сімейства 48Н6 до С-400, використовувалось програмне забезпечення від американської Extreme Networks.

А від Китаю концерн "Алмаз-Антей" отримував елементи для виробництва РЛС 96Л6Е зі складу ЗРК С-400. Ці всі технологічні нюанси уже цілком могли зіграти свою в роль в тому, що Індія не отримала всі обіцяні комплекси до 2023 року, як це передбачав контракт 2018 року.

С-400

Мотив другий – Індія може маскувати своє бажання продовжувати закупку С-400 у Росії, котра перетворилась на токсичного гравця світового ринку озброєнь, оскільки заявлені характеристики її озброєнь доволі часто не підтверджуються.

Тим більш, уже відомо, що Індія планує впоратись із розробкою власного "аналогу С-400" до 2028-2029 років, а такий строк є реалістичним лише за умови реінжинірингу уже отриманих або в перспективі поставлених комплексів С-400 від РФ.

Раніше Defense Express розповідав про те, що РФ планує в 2024 році здати Індії два фрегати на $1,2 млрд, від яких відмовився ЧФ РФ.

С-400
Читайте також: У РФ показали де виробляють снаряди та ФАБ-3000: 750 км до найбільшої бавовни