xcounter
#

РФ тягне з дна затоплений крилатими ракетами корабель

60197
Влучання по рашистському ВДК "Новочеркасск" в ніч на 26 грудня 2023 року, тимчасово окупована Феодосія, зображення з відкритих джерел
Влучання по рашистському ВДК "Новочеркасск" в ніч на 26 грудня 2023 року, тимчасово окупована Феодосія, зображення з відкритих джерел

Цей великий десантний корабель поповнив "підводний флот" рашистів у грудні минулого року

Telegram-канал "Крымский ветер" опублікував фото з порту Феодосії у тимчасово окупованому Криму і розповідає, що окупанти вирішили підняти з дна потоплений великий десантний корабель "Новочеркасск".

Цей ВДК рашистів був уражений Повітряними Силами ЗСУ за допомогою крилатих ракет у ніч на 26 грудня 2023 року, у результаті ураження ворожий ВДК зрештою пішов на дно.

Читайте також: Storm Shadow проти авіабази рашистів: з’явилися знімки ураженої цілі на аеродромі "Бельбек"

Водночас у так званому "міністерстві оборони" РФ тоді заявили, що корабель нібито "отримав пошкодження", і рашисти казали про те, що зможуть його відремонтувати.

Нагадаємо, що раніше у січні рашисти зробили низку заяв про свій підводний човен "Ростов на Дону", а також великий десантний корабель ВДК "Минск", які отримали дійсно серйозні пошкодження у результаті удару ЗСУ крилатими ракетами 13 вересня 2023 року.

Наприклад, ремонтні роботи великого десантного корабля "Минск" планують розпочати цього року — рішення нібито вже ухвалено, водночас наразі відсутні будь-які деталі щодо термінів відновлення цього ВДК, ну і також в обох випадках залишаються сумніви щодо того, а чи можна буде взагалі їх відновити.

Щодо підводного човна "Ростов на Дону", то її ремонт нібито триває на потужностях "Севастопольсьського морського заводу", і його планують завершити до кінця першої половини цього року — нагадаємо, пошкодження субмарини окупанти назвали "незначними пошкодженнями", тоді як "Ростов на Дону" отримав серйозні пробоїни у результаті влучання крилатих ракет Storm Shadow/SCALP-EG.

Читайте також: У РФ атакували пілота стратегічного бомбардувальника Ту-95МС, причетного до терористичних обстрілів України