xcounter
#

РФ таємно розмістила в Бельбеку МиГ-31: чи будуть тривоги по всій Україні

2719
Рашистські МиГ-31БМ, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистські МиГ-31БМ, ілюстративне фото довоєнних часів

Є дві різні модифікації літаків МиГ-31, кожна з яких несе свій рівень загрози

У відкритому доступі з’явились супутникові знімки, які свідчать про те, що не пізніше 15 жовтня 2023 року російські загарбники в тимчасово окупованому Криму раптово розмістили на аеродромі "Бельбек" мінімум чотири літаки МиГ-31. Ці літаки стоять на відкритих стоянках, між якими стоять імпровізовані бар’єри, ймовірно – на випадок "прильоту", щоб зменшити можливий розліт уламків.

Окрім того, на цих знімках також можна побачити й до 10 літаків типів Су-27 та Су-30, котрі стоять або під накриттям, або на стоянках із обваловкою. Відповідні зображення у відкритий доступ виклав OSINT-аналітик MT_Anderson на своєму профілі в Twitter.

Читайте також: Неймовірно, але Ізраїль може отримати від США навіть пускові установки "Залізного купола"
Рашистські МиГ-31 в Бельбеку, 15 жовтня 2023 року, джерело - MT_Anderson

Від Defense Express у цій історії додамо наступне. Раптова поява рашистських МиГ-31 в Бельбеку цілком корелює з наміром РФ почати патрулювання над Чорним морем літаків-носіїв аеробалістичних ракет "Кинжал". Але з іншої сторони, ці супутникові знімки не дають чіткого розуміння, яку ж саме модифікацію розмістили окупанти в Криму.

Оскільки тут може бути мова і про МиГ-31К, власне носія ракет "Кинжал". І таким чином "Бельбек" може бути новим майданчиком, або для виконання демонстративних польотів, що можуть супроводжуватись оголошенням тривог по всій території України.

Рашисти готують до вильоту МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне зображення довоєнних часів

А може бути мова і про модифікацію МиГ-31БМ, перехоплювач, що може використовувати ракети "повітря-повітря" типу Р-37М з дальністю пуску орієнтовно 200 кілометрів. І тоді в цих літаків може бути дещо інше завдання – перешкоджати ракетним ударам Сил оборони України по військовим об’єктам в тимчасово окупованому Криму, із використанням дозвукових крилатих ракет типів "Нептун", Storm Shadow та SCALP-EG.

Нагадаємо, раніше Defense Express писало про те, що ЗСУ понад 6 місяців назад отримали Storm Shadow і слідом SCALP-EG, то ж які підсумки.

Рашистські МиГ-31БМ, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Що це за штурмовики Су-25, яких наші бійці збили 5 літаків за 10 днів боїв