xcounter
#

РФ ніяк не вгамується з "сирійськими тактиками": що може піти не так цього разу

4268
Збитий російський "Орлан" в Сирії
Збитий російський "Орлан" в Сирії

З початку повномасштабної війни Сили оборони України знищили 462 ворожих безпілотники оперативно-тактичного рівня

Російські війська активно використовують безпілотники для визначення цілей, однак зазнають серйозних втрат цього виду техніки, що може призвести до оперативної ефективності окупаційних військ РФ. Про це йдеться у повідомленні британської розвідки.

Безпілотні літальні апарати у війни України з Росією зіграли ключову роль для обох сторін, хоч їх і активно збивають з ПЗРК та іншої зброї, а також придушують засобами РЕБ.

Читайте також: Десантники із "Стріла-10" збили дрон рашистів, що має розмах крил менше 1 метра (фото)

Водночас у британській розвідці зазначають, що РФ намагалася реалізувати в Україні удосконалену під час бойових дій у Сирії концепцію "розвідувального удару", коли розвідувальні БПЛА використовуються для визначення цілей, які мають бути уражені бойовими літаками чи артилерією.

БПЛА "Орлан"
Знищений ворожий "Орлан"

Разом з тим, наразі російські льотчики здебільшого уникають вильотів безпосередньо над територією України – ймовірно, вони бояться української ППО, яку рашисти так і не змогли "демілітаризувати".

Втім, у повідомленні британської розвідки йдеться про те, що РФ, ймовірно, відчуває й нестачу розвідувальних БПЛА для цієї задачі через обмежені внутрішні виробничі можливості у результаті санкцій.

Фактично, про це раніше розповідав й Defense Express – як виявилося, РФ не вистачає як "Орланів", так і операторів – заміну і безпілотникам, і фахівцям шукають відповідно в Китаї та в Сирії.

бпла "Орлан"
Комплектуючі закордонного виробництва в російському "Орлані"

У британській розвідці наголошують – якщо РФ і надалі буде втрачати свої безпілотники такими темпами (з початку повномасштабної війни РФ втратила 462 БПЛА оперативно-тактичного рівня), то можливості російських сил розвідки та спостереження значно погіршаться, що негативно вплине на оперативну ефективність військ РФ.

Читайте також: Окупанти використовують "копійчані" дрони, щоб "дражнити" нашу ППО