xcounter
#

РФ не може збити всі українські ударні дрони, і виправдовує це диверсантами

3096
Український дрон "Лютий", фото ілюстративне
Український дрон "Лютий", фото ілюстративне

Українські далекобійні ударні дрони можуть уражати цілі на території РФ на відстані у понад 1500 км

Сили оборони України з початку 2024 року здійснили десятки атак ударними далекобійними дронами по території РФ, передусім по нафтопереробних заводах, а також й інших цілях, завдавши ворогу збитки на мільярди доларів, і передусім варто відзначити, що атаки дронів стали регулярними, до прикладу, у п’ятницю, 28 червня була атакована нафтобаза у Тамбовській області, 27 червня — вдруге атаковано Редкінський дослідний хімічний завод тощо.

"Редкинский опытный завод"

Українські дрони атакують об’єкти на території РФ у сотні і навіть понад тисячу кілометрів, а у травні один з наших дронів за даними з відкритих джерел на шляху до цілі подолав аж більш як 1800 км, що стало рекордом по дальності для ударних дронів, які є на озброєнні Сил оборони України.

Читайте також: Lockheed Martin випередив план з виробництва ракет MSE для Patiot PAC-3 на 1,5 року, але все одно відстає

Звичайно, що так зване російське "міністерство оборони" регулярно звітує про "всі збиті цілі", а іноді йдеться про дійсно масовані атаки кількістю до сотні безпілотників різного типу.

Успішні удари наших дронів, які пролітають сотні кілометрів до цілі, означає, що російська протиповітряна оборона банально не здатна "закрити" такі великі площі, і також що наші фахівці ретельно аналізують наявні дані, розробляючи подальші маршрути безпілотників до тих чи інших цілей.

ЗРГК
Раніше ворог стверджував, що їхні об’єкти від ударів БПЛА захищають понад 50 "Панцирів"

Разом з тим, російські пропагандисти вирішили в цікавий спосіб "виправдати" безпорадність своєї протиповітряної оборони, заявивши, що дрони начебто запускаються не з території України, а їхні пуски здійснюють диверсанти з території РФ. Конкретно у цьому випадку йдеться про заяву міноборони РФ про нібито збиття 27 червня чотирьох БПЛА у небі над Тверською областю, і ще двох — над московською.

Ворог заявляє, що, мовляв, дрони не можуть подолати відстань у сотні кілометрів і залишитися непомітними для російських систем виявлення і боротьби з безпілотниками. Але, наприклад, той факт, що свого часу для захисту Москви ворог перетягнув навіть "акртичні" підрозділи із гусеничними "Панцирь-СА" говорить про протилежне — що противник не має достатньо спроможностей, щоб прикрити усі можливі об’єкти від атак, а їх потенційно навіть не десятки, а сотні.

Тим паче, що якби їх було достатньо, навряд чи б РФ вирішила скопіювати українську ідею мобільних вогневих груп — у березні цього року ворог заявив про створення таких підрозділів, озброєних зенітками ЗУ-23-2 на вантажівках, а також великокаліберними кулеметами на пікапах.

Читайте також: Білорусь виставила дивізіон "Полонезів" на бойове чергування через "складну обстановку" на кордоні