xcounter
#

РФ масово використовує аеростати для формування мережі радіозв'язку

4425
Аеростат "Вега-04" армії РФ з комплексом засобів РТР
Аеростат "Вега-04" армії РФ з комплексом засобів РТР

Роботи над створенням комплексів зв'язку на базі аеростатів у РФ почались ще у 2000-х роках

Для побудови розгалуженої та стійкої мережі зв'язку та управління армія РФ активно використовує аеростати, які використовується для ретрансляції сигналів та дозволяють забезпечити більшу дальність та стійкість зв'язку.

Про це повідомив відомий фахівець у галузі зв'язку, РЕБ та РЕР Сергій "Флеш" Бескрестнов, який зазначив, що для цієї мети ворожа армія використовує найрізноманітніші аеростати об'ємом від 15 до 300 кубічних метрів, які знаходяться на висотах від 500 метрів до 3 км та висять на віддаленості від "нуля" 20-35 км.

Читайте також: "Інфозахист" оновив свій "Плутон", який може вчасно виявляти дрони рашистів, що коригують удари "Іскандерів"

З боку Defense Express зазначимо, що у РФ певна активізація теми використання аеростатів для зв'язку відбулась ще у 2000-х роках. Зокрема у 2007 році концерн "Вега" отримав від міноборони замовлення на створення аеростатного комплексу ретрансляції, розробка отримала шифр "Мультипликация", а сам виріб назву "изделие 720" або "ПАК-РТ" (можливо "перспективный авиационный комплекс ретрансляции").

Але станом на 2014 рік стало відомо, що виконання робіт було зірвано, а з концерну "Вега" міноборони РФ почав через суд стягувати штрафи за прострочення робіт. Як виявилось, розробка не змогла пройти випробування і на визначеній висоті змогла пропрацювати лише п'ять хвилин.

Але у 2015 оці у РФ вже активно рапортували про проходження випробувань комплексу радіозв'язку на базі прив'язного аеростата "Пересвет", який створювався федеральним підприємством "Долгопрудненское конструкторское бюро автоматики" об'ємом 3000 кубічних метрів. Сам аеростат та комплекс його запуску був взятий з проєкта аеростата радіоелектронної розвідки "Вега-04".

Зазначимо, що в Україні питання використання аеростатів також активізувалось, як зазвичай, завдяки волонтерським ініціативам. І наразі в Україні активно виробляються аеростати, які використовуються зокрема і для ретрансляції сигналів.

український аеростат
Український аеростат від "Аеробавовна"

Читайте також: Як охороняють від українських дронів маєток Путіна на Валдаї: вистачить на декілька Бєлгородів