xcounter
#

"Інфозахист" оновив свій "Плутон", який може вчасно виявляти дрони рашистів, що коригують удари "Іскандерів"

2632
Антена системи "Плутон", фото ілюстративне
Антена системи "Плутон", фото ілюстративне

Система виявлення ворожих безпілотників "Плутон" підтвердила свої характеристики на полі бою та удосконалюється з урахуванням відгуків військових

Український науково-виробничий центр "Інфозахист" повідомила про оновлення можливостей свуоєї системи виявлення та попередження про ворожі безпілотні літальні апарати під назвою "Плутон". У компанії не розкривають, які саме вдосконалені можливості отримав комплекс, але наголошують, що "Плутон" забезпечує автоматичне виявлення і попередження про присутність ворожих безпілотників на відстані до 70 км залежно від висоти польоту.

"Компанія постійно працює над удосконаленням власної техніки. Особливо це актуально в умовах, коли противник теж розвивається й намагається знайти слабкі місця в українській обороні та вести розвідку наших об’єктів в глибині української території", - йдеться у повідомленні "Інфозахисту" на їхньому аккаунті у Facebook.

Читайте також: В "Інфозахисті" розповіли про комплекс РТР "Архонт" і на яку зброю рашистів він вже "полював"

Такм акцентують на тому, що передусім "Плутон" призначений для оснащення таких об’єктів, як опорні пункти, баз зберігання боєприпасів, позицій артилерійських систем та інших об’єктів, зокрема й аеродромів.

В останньому випадку йдеться про дійсно важливу можливість вчасно виявляти ворожі безпілотники з огляду на те, що ворог може залітати своїми розвідувальними дронами на відстані у понад 100 км вглиб території України та коригувати удари "Искандерами" по аеродромах та інших цілях.

В "Інфозахисті" також відзначають, що "Плутон" може виявляти й ворожі FPV-дрони, причому йдеться про можливість налаштування частотного плану залежно від потреб користувача.

Ба більше, "Плутон" тепер може взаємодіяти з іншою розробкою компанії, а саме системою радіопеленгування "Пластун-РП-3000М", завдяки цьому можна суттєво збільшити рівень автоматизації виявлення та класифікації дронів російського окупаційного війська.

Нагадаємо, вперше про "Плутон" стало відомо минулого року. Комплекс складається з антени, підсилювача, модуля керування та блоку обробки сигналів.

Згодом стало відомо, що "Плутон" підтвердив заявлені характеристики безпосередньо на полі бою, а в компанії заявили, що будуть удосконалювати систему відповідно до побажань військових, причому йшлося про зміни як в апаратній, так і у програмній частині комплексу.

Читайте також: Яке озброєння "Інфозахист" показує в Парижі і на що звертають увагу в компанії