xcounter
#

РФ хоче збивати ракети з HIMARS аналогом "Залізного купола"

33735
РФ хоче збивати ракети з HIMARS аналогом "Залізного купола"

Як швидко російська "оборонка" в умовах санкцій зможе створити такий комплекс – питання риторичне

Росія не припиняє спроб знайти дієву протидію ракетним системам HIMARS, які в руках військових Збройних Сил України за місяць встигли знищити 50 складів з боєприпасами, а також низку інших цілей російської окупаційної армії, зокрема завдали серйозних ушкоджень Антонівському мосту.

Тому наразі у РФ заговорили про необхідність створення спеціалізованого зенітного ракетного комплексу, який би зміг збивати ракети, випущені з HIMARS, не тільки в уяві рашистських пропагандонів.

Читайте також: Всі говорять про ефективність HIMARS, але як вони реально вплинули на втрати ЗСУ та кількість обстрілів з боку РФ

Так, російські військові експерти пропонують створити систему на кшталт ізраїльського "Залізного купола", яка могла б відбивати масовані удари РСЗВ на кшталт HIMARS.

комплекс про
Запуск ракети з пускової "Залізного купола"

Водночас нове російське "вундерваффе" за своїми характеристиками має бути значно потужнішим за ТТХ, ніж ізраїльський аналог, мати більше готових до пуску ракет, ніж сучасні ЗРК, велику кількість цільових каналів для одночасного супроводження цілей, а також ледь не миттєвою реакцією від виявлення до ураження повітряної цілі.

зрк
Деякі фахівці пропонують створювати нову систему, що протидіятиме HIMARS, на базі ЗРК "Тор"

Фактично, йдеться про створення нової потужної системи проти сучасних ракетних систем залпового вогню. Водночас питання полягає навіть не в тому, наскільки сьогодні технологічно окупанти спроможні зробити такий комплекс – а в банальній кількості часу, що потрібно витратити на таку розробку.

Наприклад, офіційна розробка ізраїльського "Залізного купола" розпочалася у 2007 році, у 2009 були проведені перші успішні випробування, а перша батарея була поставлена на чергування у березні 2011 року. Тобто – через чотири роки після офіційного старту.

Водночас у РФ розробка аналогічної (і навіть, як планують росіяни, потужнішої) системи буде тягнутися роками, поки HIMARS і надалі буде кошмарити позиції рашистів.

Читайте також: HIMARS з шаленою швидкістю пройшлися по складах боєприпасів армії РФ: скільки об’єктів знищено за місяць