xcounter
#

Режим "самознищення" російської зброї активно працює: черговий "ствол" засвітився на Харківщині

3506
САУ 2С3 "Акація", фото ілюстративне
САУ 2С3 "Акація", фото ілюстративне

Російська артилерія продовжує зіштовхуватися з однією з проблем, яка "вилізає" через надактивну стрільбу

Російські війська знову отримали очікуваний результат після спроб перевірити, а що ж буде з їхніми самохідними артилерійськими установками, якщо днями з них стріляти ледь не у режимі "нон-стоп".

Такий висновок можна зробити з фото 152-мм САУ 2С3 "Акация" російської окупаційної армії, яка засвітилася з розірваним стволом – що вкотре демонструє одне з вразливих місць радянських САУ.

Читайте також: ЗСУ впевнено навалюють зі своїх гігантських САУ, поки армія РФ шарахається від розірваних стволів та лізе на бази зберігання
російська САУ
Розірваний ствол російської САУ

Цікаво, що САУ з розірваним стволом засвітилася у Харківський області, де під час успішного контрнаступу ЗСУ російські війська повністю провалили свою тактику артилерійського "вогневого валу", тому навряд чи ствол міг розірватися через надмірну інтенсивність стрільби цієї машини.

російська сау 2с3 акація
Один з наслідків російської тактики "вогневого валу" – знос ствола САУ

Ймовірніше, ствол цієї 152-мм САУ просто "втомився" і не витримав чергового пострілу – і чимдалі РФ буде вистрілювати зі своїх САУ десятки тисяч снарядів на день, тим більше російська армія буде зіштовхуватися з тим, що ствол їхніх артилерійських систем не вічний.

Читайте також: Для України німці відкриють центр обслуговування PzH 2000 у Польщі: ЗСУ вкрай активно використовують САУ