xcounter
#

Реактивний безпілотник Loyal Wingman може здійснити свій перший політ вже цього року (відео)

2767
Реактивний безпілотник Loyal Wingman
Реактивний безпілотник Loyal Wingman

У Boeing активно рухаються до того, щоб побачити Loyal Wingman у повітрі вже в 2020 році

Реактивний безпілотний літальний апарат Loyal Wingman від Boeing, що створюється спільно з Королівськими військово-повітряними силами Австралії (RAAF), нещодавно вперше здійснив пробіжку на аеродромі. Це стало важливою подією для літака, який, як очікується, здійснить свій перший політ вже в цьому році.

Loyal Wingman безпілотник
Фото з випробувань безпілотника. Джерело: Boeing

"Військово-повітряні сили співпрацюють з промисловістю, щоб гарантувати, що ми зможемо знайти інноваційні рішення для задоволення наших майбутніх пріоритетів. Проєкт Boeing Loyal Wingman – прекрасний приклад того, чого можна досягти завдяки цій співпраці", – стверджує віцемаршал авіації Кет Робертс, голова Королівських військово-повітряних сил Австралії.

Читайте також: Безпілотники знову завдають клопоту ППО: в Італії розповіли про нові можливості "ройової" технології

Максимальна швидкість безпілотника під час пробіжки становила 26 км/год. Літак також продемонстрував вміння маневрувати та зупинятися по команді.

"Пробіжка дозволила нам перевірити роботу й інтеграцію систем літака, включаючи гальмування й управління двигуном з літаком, що рухається", – зазначає Пол Райдер, менеджер з льотних випробувань Boeing Australia.

Три прототипи Loyal Wingman стануть основою системи Airpower Teaming System, яку Boeing запропонує клієнтам по всьому світу.

Loyal Wingman

Реактивний безпілотник буде здійснювати місії разом з іншими платформами, використовуючи для цього штучний інтелект. Цей безпілотник має удосконалену конструкцію і покращені льотні характеристики, зокрема модульну носову частину, що налаштовується під конкретні потреби, і стандартний підхід до злету та посадки.

Як раніше повідомляв Defense Express, вперше цей безпілотник продемонстрували на підприємстві австралійського підрозділу корпорації Boeing (Boeing Australia) в Брисбені 5 травня 2020 року пройшла презентація першого дослідного зразка реактивного безпілотного літального апарату Loyal Wingman.

Читайте також: На що здатна модернізована версія безпілотника ACS-3