xcounter
#

Рашисти знову випустили десятки Shahed по Україні, більшість з них було знищено нашою ППО

1725
"Мисливці за "Шахедами", фото – Повітряні Сили ЗСУ
"Мисливці за "Шахедами", фото – Повітряні Сили ЗСУ

Рашисти продовжують практику масованих атак дронами-камікадзе Shahed

Російське окупаційне військо у ніч на 20 червня здійснили чергову атаку дронами-камікадзе типу Shahed 131/136, які окупанти закуповують в Ірану – деталі про нічну атаку та результати розповідає Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Так, всього рашисти випустили по Україні 35 "літаючих мопедів", які були запущені з двох напрямків – на півночі з Брянської області та на півдні зі східного узбережжя Азовського моря. Цілями іранських дронів були як військові, так й інфраструктурні об’єкти.

Читайте також: Як Іран отримує від РФ літаки Су-35 в обмін на Shahed-136 "поштучно" (фото)
Shahed протиповітряна оборона ПС ЗСУ
Інфографіка ПС ЗСУ

Водночас завдяки ефективній роботі нашої протиповітряної оборони було знищено 32 дрони (понад 91%), з них 30 – безпосередньо Повітряними Силами, а ще два – підрозділами Сухопутних Військ. Більшість дронів-камікадзе типу Shahed було знищено на Київщини – понад два десятки. Водночас три влучання дронів було зафіксовано по об’єкту критичної інфраструктури у Львові.

Також у Командуванні ПС ЗСУ відзначають, що вночі окупанти вдарили ракетами "Іскандер-М"/С-300 по Запоріжжю. Крім того, вчора, 19 червня, росіяни здійснили удар чотирма крилатими ракетами "Калібр" та чотирма дронами типу Shahed на південному та східному напрямку, усі цілі було знищено.

Shahed
Пускова дронів-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне
Загалом можна констатувати факт, що окупанти продовжують свою практику саме масованих ударів дронами-камікадзе типу Shahed – наприклад, раніше 10 червня, окупанти також випустили по Україні 35 "літаючих мопедів", з яких ППО знищила 20 одиниць (понад 57%).

Масштабні атаки іранськими дронами також були й в травні, коли рашисти випускали по 35-36 "мопедів", водночас рекордна кількість була випущена окупантами у ніч на 28 травня, коли окупанти атакували одразу 54 дронами типу Shahed – атака була відбита з надзвичайно високою ефективністю, знищивши 52 дрони.

Читайте також: Нічна масована комбінована атака РФ відбита: знищено 92,5% крилатих ракет та 83% Shahed