xcounter
#

Рашисти знову кажуть про непотрібну "Армату", яка боїться брати участь у штурмових операціях

4953
Рашисти знову кажуть про непотрібну "Армату", яка боїться брати участь у штурмових операціях

Раніше окупанти казали про плани зробити за рік хоча б 40 машин, і перші танки Т-14 мали б надійти після 2023 року

Російські пропагандистські ЗМІ, зокрема "РИА Новости" повідомляють, що окупанти нібито почали використовувати на полі бою в Україні свої "новітні" основні бойові танки Т-14 "Армата".

Як стверджується, рашисти використовують свої нові танки для "вогню по українських позиціях", але участі безпосередньо у штурмових операціях вони ще не брали. Окремо відзначається, що екіпажі цих танків пройшли бойове злагодження на полігонах на тимчасово окупованих територіях України, а танки по боках отримали додатковий захист.

Читайте також: РФ вивела Т-14 "Армата" на нові випробування, "мангал" на цей танк варити не стали

Достовірність цих рашистських заяв перевірити важко до появи фото чи відеопідтверджень цих слів. Але загалом це вже не вперше, коли РФ намагається кинути в бій ці танки.

Так, наприкінці січня про Т-14 "Армата" повідомлялося таке – що російське військове керівництво планувало кинути в бій невелику кількість танків, але не знайшло екіпажів, які б погодилися воювати на цих машинах нібито через "поганий стан танка".

До речі, після появи новини про "Армату" на полі бою", низка російських ЗМІ знову почали співати вже традиційні мантри – що, мовляв, Т-14 на поле бою привезли нібито виключно для того, щоб протестувати його в бойових умовах і перевірити "всі можливі слабкі місця".

Російські експерти вкотре кажуть, що нібито "Армата" на полі бою не потрібна

І що, мовляв, немає реальної необхідності використовувати ці основні бойові танки на полі бою, бо зі своїми задачами справляються й інші машини, які РФ використовує в Україні.

Т-14
Т-14 "Армата" на параді в РФ, фото ілюстративне

Ну і також варто згадати, що нещодавно, у грудні 2022 року рашисти заявляли про свої плани виготовити хоча б 40 танків Т-14 "Армата", причому відзначалося, що перші танки мають бути поставлені вже після 2023 року – і тому тоді було малоймовірно, що "Армата" найближчим часом відправиться безпосередньо на полі бою, хіба що окупанти захочуть "перевірити" свої дослідні танки.

Читайте також: ​Чому Росія не змогла запустити Т-14 "Армата" у серію