xcounter
#

Рашисти "залишили" майже третину своїх втрат у боях за два міста

3960
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

ЗСУ завдали рашистам катастрофічних втрат у Сєвєродонецьку та Лисичанську, поранених – десятки тисяч

Міністр оборони України Олексій Резніков під час дискусії, організованої Atlantic Council 19 липня, озвучив катастрофічні втрати російських окупаційних військ під час боїв за Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

Так, за даними міністра оборони України, під час боїв за Сєвєродонецьк та Лисичанськ силами Збройних Сил України за неофіційними даними було знищено орієнтовно 11 тисяч окупантів.

Читайте також: Бої у Сєвєродонецьку: що там відбувається і хто контролює місто та які втрати в армії РФ

З них близько 2-3 тисяч – військовослужбовці так званої "ЛНР", ще близько 8-9 – військові безпосередньо збройних сил РФ.

Резніков також озвучив і кількість "трьохсотих" рашистів – їх орієнтовно 20 тисяч, причому близько 6,5 отримали важкі травми, ймовірно з ампутацією кінцівок.

Якщо враховувати дані про втрати від Генштабу, то виходить, що на бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ припадає близько 28 % від усіх втрат окупантів з початку повномасштабної війни з РФ.

Разом з тим, раніше Defense Express розповідав про те, що згідно з даними британської розвідки, армія РФ планує "перенести" "Сєвєродонецьку тактику" в Донецьку область.

Читайте також: Ворог кинув на Лисичанськ всі сили та під прикриттям вогневого валу закріплюється у руїнах