xcounter
#

Бої у Сєвєродонецьку: що там відбувається і хто контролює місто та які втрати в армії РФ

7631
Бої у Сєвєродонецьку: що там відбувається і хто контролює місто та які втрати в армії РФ

Бої у Сєвєродонецьку одні з найзапекліших, як такої стабільної лінії фронту немає

У Сєвєродонецьку проходять найскладніший вид бойових дій - бої в умовах щільної міської забудови, коли бої йдуть за кожен квартал та будинок і лінія такого фронту постійно змінюється через взаємні атаки.

Як розповів командир батальйону "Свобода", капітан Національної гвардії України Петро Кузик в ефірі "Радіо Свобода", все це нагадує "дуже страшний Counter-Strike".

Читайте також: Армія Білорусі відпрацювала доволі загрозливі елементи наступальних дій

За його словами ворог має перевагу в артилерії, бронетехніці та живій силі. Сили оборони міста постійно перебувають під його вогневим впливом і мають постійно маневрувати. Дійшло до того, що наші захисники займали позиції впритул до ворога, щоб не дати армії РФ використати артилерію. Але рашисти все одно почали гатити і по своїм й по українськім захисникам.

"Стратегічно з нашого боку ми чекаємо на підсилення, особливо закрити проблему в артилерії. З їхнього боку якісь незрозумілі штурми, як ми називаємо, "м’яса" піхоти. Постійно ми їх знищуємо, вони нові і нові резерви кидають вже. За нашими даними, підтягнули ще резерви. Ситуація не проста насправді", - розповів Петро Кузик, зазначивши, що втрати противника серед "м'яса" - 50-100 на день та декілька танків.

Також він повідомив, що називати будь-які відсотки контролювання міста неможливо, бо йдуть постійні вуличні бої, ситуація постійно змінюється. Але для того, щоб ефективно протидіяти ворогу необхідно значене підсилення важким озброєнням, артилерією та танками.

Читайте також: Окупанти готують десант, щоб "закрити" вихід із Миколаївського порту
ТЕГИ Війна