xcounter
#

Армія РФ перенесе "Сєвєродонецьку тактику" в Донецьку область – британська розвідка

3371
Постріл з M777, фото ілюстративне
Постріл з M777, фото ілюстративне

Британська розвідка – про бойові дії на Сході України

Бойові дії в Луганські області відзначилися повільними темпами просування з боку армії РФ та масованими артилерійськими ударами, що зрівнювали міста з землею – таку ж тактику рашисти можуть застосувати й в спробі взяти під свій контроль Донецьку область. Про це йдеться у черговому звіті від британської розвідки.

Так, у звіті зазначається, що відносно швидке захоплення Лисичанська військами РФ дозволяє окупантам контролювати майже всю територію Луганської області й стверджувати про "прогрес" у досягнені своєї "політичної мети".

Читайте також: Зброя, від якої не сховаєшся: склади боєприпасів армії РФ вибухають ледь не по всій лінії фронту (відео)

"На відміну від попередніх етапів війни, РФ, ймовірно, досягла досить ефективної координації між принаймні двома угрупованнями сил: Центральним, яке, ймовірно, очолив генерал-полковник Олександр Лапін, і Південним угрупованням, ймовірно, під командуванням Сергія Суровікіна.

Разом з тим, у звіті стверджується, що українські сили "в основному відійшли в належному порядку, відповідно до існуючих планів" й загалом існує реальна ймовірність того, що ЗСУ зможуть відступити на випрямлену, більш придатну для оборони лінію фронту.

У звіті підсумовують, що бойові дії в Луганській області характеризувалися повільними темпами просування та масованими артилерійськими ударами – війська РФ фактично зрівнювали з землею українські міста та селища. "Бойові дії в Донецькій області майже напевно триватимуть у такому ключі", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЗСУ "встановили" прапор України на острові Зміїному - військова операція успішно завершена (оновлено)