xcounter
#

Рашисти заявили про нову розробку проти безпілотників

4158
Уражений FPV-дроном Т-90 рашистів
Уражений FPV-дроном Т-90 рашистів

Такий дрон рухається зі швидкістю 200 км/год і працює в парі з радіолокаційною станцією

Російське пропагандистське видання ТАСС з посиланням на представника компанії Red Line розповідає, що їхня "оборонка" представила новий дрон, призначений для боротьби з безпілотниками, цьому напрямку РФ (як й Україна) приділяє все більше уваги з урахуванням появи на полі бою більшої кількості різноманітних модифікацій цього озброєння.

У цьому випадку йдеться про одноразовий дрон під назвою "Воган-9СП", це дрон квадрокоптерного типу, який був представлений на конференції "Технології виявлення та протидії БПЛА".

Читайте також: FPV-дронами знищено станцію РЕБ "Борисоглебск-2" на дальності 12-15 км (відео)
Воган-9СП
"Воган-9СП"

З тактико-технічних характеристик цього дрона-перехоплювача відомо фактично лише те, що він має швидкість близько 200 км/год. Відзначається, що дрон потребує підсвітки цілі лазерною системою і працює в парі з радіолокаційною станцією.

Запуск дрона-перехоплювача відбувається з касети під кутом у 45%, знищення дрона відбувається за допомогою підриву бойової частини, стверджується, що безпосередньо перед цим наведення на ціль відбувається автоматично. Але рішення про атаку приймає оператор, який має картинку з камери дрона.

Зараз, як стверджується, цей дрон-перехоплювач проходить випробування, коли буде постачатися у війська невідомо. Крім того, у компанії створюють модернізовану версію цього "Вогана", відомо, що передусім йдеться про збільшення швидкості до понад 250 км/год.

Український FPV-дрон збиває розвідувальний безпілотник Zala рашистів

Тут варто відзначити, що наші Сили оборони України вже неодноразово демонстрували, як знищують безпілотники на кшталт Zala чи "Орлан" російського окупаційного війська за допомогою FPV-дронів, раніше Defense Express розповідав, чому антидроновий комплекс на базі FPV це не так просто, як здається.

Також тут можна згадати епізод, як наша БМП Bradley розстріляла FPV-дрон рашистів.

Читайте також: Німеччина зробила власний FPV-дрон під різні боєприпаси, який вже б’є рашистів в Україні