xcounter
#

Німеччина зробила власний FPV-дрон під різні боєприпаси, який вже б’є рашистів в Україні

4316
FPV-дрон MAUS, фото — скріншот з відео Donaustahl
FPV-дрон MAUS, фото — скріншот з відео Donaustahl

Країни-члени НАТО рухаються у напрямку розробки власних FPV-дронів, які зарекомендували себе на полі бою в Україні

Німецька оборонна компанія Donaustahl на авіасалоні ILA, що проходив цього місяця у Берліні, представила свій новий FPV-дрон MAUS, який позиціюється як "повністю модульна, економічна, надійна та проста в експлуатації платформа", яка вимагає мінімальної підготовки операторів.

Як розповідають у виданні Army Recognition, платформа MAUS — універсальний квадрокоптер, призначений для виконання як розвідувальних, так і ударних завдань, включно з використанням його як дрона-камікадзе.

Читайте також: "Повітряні дуелі" набувають обертів, дрони все частіше стають засобом проти розвідувальних БПЛА

З тактико-технічних характеристик дрона MAUS відомо наступне — що він може мати на борту корисне навантаження до 2,7 кг, дальність — 5-7 км, дрон має камеру з високою роздільною здатністю і може виконувати завдання вночі. Може бути озброєний різними типами боєприпасів.

Як відзначають у виданні, сьогодні дрон MAUS вже використовується українськими військовими на полі бою і нібито має позитивні відгуки — мовляв, він краще "кустарних" дронів.

Стверджується, що у планах — інтеграція в дрон штучного інтелекту (ймовірно, йдеться про машинний зір), це допоможе дрону краще виконувати завдання в умовах роботи ворожого РЕБ. У виданні заявляють, що вартість MAUS становить менш як 1000 євро.

Читайте також: ЗСУ FPV-дронами розгромили колону рашистів у Курській області: діяли за класикою (відео)