xcounter
#

"Повітряні дуелі" набувають обертів, дрони все частіше стають засобом проти розвідувальних БПЛА

13593
Український FPV-дрон цілить у ворожий розвідувальний безпілотник типу Zala, скріншот з відео ДПСУ
Український FPV-дрон цілить у ворожий розвідувальний безпілотник типу Zala, скріншот з відео ДПСУ

Використання FPV-дронів як антидронового засобу — новий напрямок розвитку цього озброєння

На сторінці ударної групи "Чорний Лебідь" оприлюднили чергове відео "повітряної" дуелі між дронами. "На нашому напрямку багато Мавіків, які намагаються уразити піхоту, ми використовуємо тактику активного захисту", — розповідають військові. Ця тактика полягає в тому, що після виявленого ворожого дрона, який прямує до позиції наших Сил оборони, йому назустріч вилітає FPV-дрон, який намагається збити його тараном. "Вчора вийшло повернути наш дрон не підірваним", — розповідають у підрозділі.

Читайте також: FPV-дронами знищено станцію РЕБ "Борисоглебск-2" на дальності 12-15 км (відео)

І протягом останнього часу в мережі можна побачити все більше таких "повітряних дуелей" у повітрі, а якщо бути точнішим — то "полювання" одного дрона за іншим, особливо цікавим у цьому контексті є, звичайно, як наші оператори FPV-дронів знищують в небі російські розвідувальні безпілотні літальні апарати типу "Орлан" чи Zala.

Наприклад, днями Державна прикордонна служба України оприлюднила кадри ураження FPV-дроном розвідувального безпілотника Zala російського окупаційного війська.

"Дрон противника намагався здійснити розвідку місцевості на Півдні. Завадили йому бійці Одеського загону, які, вирахувавши напрямок руху, використали ударну "пташку" для збиття цілі. Втративши своє крило, БпЛА впав у поле", — розповідають прикордонники про цей епізод.

І це вже не перший Zala чи "Орлан", який став мішенню для наших FPV-дронів, тож варто зафіксувати, що найближчим часом FPV можуть стати дійсно ефективним варіантом протидії розвідувальним БПЛА рашистів.

Звичайно, що це не буде такою собі "чарівною паличкою", бо антидроновий комплекс на базі FPV це насправді не так просто, як здається на перший погляд, але таке використання дронів значно покращить статистику зі знищених ворожих "Орланів", Zala та інших безпілотників.

Читайте також: ЗСУ FPV-дронами розгромили колону рашистів у Курській області: діяли за класикою (відео)