xcounter
#

Рашисти забрали свої МиГ-31 з окупованого Криму, щоб "погрожувати" НАТО біля Калінінграду

5710
Три російські МиГ-31 та Ил-62М в небі над Балтійським морем, фото - NATO Allied Air Command, дата публікації - 22 серпня 2022 року
Три російські МиГ-31 та Ил-62М в небі над Балтійським морем, фото - NATO Allied Air Command, дата публікації - 22 серпня 2022 року

Для відповіді на таку "загрозу" Німеччині вистачило усього два "Єврофайтери"

Сьогодні збройні сили РФ спробували "промацати" протиповітряну оборону НАТО на "західному фланзі", в Балтії. Спочатку в повітря піднялась формація в складі трьох винищувачів типу МиГ-31 та одного транспортного Ил-62М, згодом – приєднались ще два МиГ-31 та два Су-27.

Але судячи з усього, наряд сил "повітряної поліції" НАТО в країнах Балтії така "демонстрація сили" рашистів не вразила від слова "взагалі", для перехоплення та супроводу російських літаків у повітря здійнялись лише два німецькі винищувачі Eurofighter. Про це йдеться у повідомленні Об’єднаного повітряного командування НАТО.

Читайте також: ЗСУ знищили на Півдні рідкісну рашистську РЛС "Небо-М": чим вона особлива

Польський портал Defence24 доповнює, що зараз літаки "повітряної поліції" НАТО базуються на аеродромі "Емарі" в Естонії. І окрім німецьких "Єврофайтерів", там також є JAS 39 Gripen ВПС Угорщини. Окрім цього, патрулювання також виконують "Гріпени" чеських ВПС, що зараз розміщені в литовському Шауляї.

В цьому контексті також варто нагадати, що 17 серпня 2022 року Головне управління розвідки Міноборони України повідомило про переліт на "материкову" територію РФ значної кількості літаків та гвинтокрилів рашистів, які вирішили не чекати нових "гастролей бавовни" в тимчасово окупованому Криму. І в переліку фігурували зокрема три літаки типу МиГ-31, котрі перелетіли до Кущевська та Геленджика відповідно.

Схема перельоту рашистських МиГ-31 із тимчасово окупованого Криму, зображення ілюстративне

Росіяни забрали свої МиГ-31 з тимчасово окупованого Криму, щоб не втратити такі літаки в умовах реальних бойових дій. Натомість армія РФ вирішила використовувати винищувачі цього типу, щоб доволі безуспішно погрожувати НАТО на "західному фланзі".

За даними The Military Balance, на кінець 2021 року збройні сили РФ мали в строю 85 літаків типу МиГ-31.

Читайте також: Окупантам довелось відмовитись від наміру перекинути в Крим літаки МиГ-29К з іржавого "Кузнецова"