xcounter
#

Рашисти вперше показали нову РСЗВ "Возрождение на базі системи "Земледелие"

27248
Перша демонстрація РСЗВ "Возрождение", лютий 2024 року, зображення з відкритих джерел
Перша демонстрація РСЗВ "Возрождение", лютий 2024 року, зображення з відкритих джерел

Росіяни заявляють, що така система буде бікаліберною та піде у виробництво вже в І половині 2024-го року

Рашистські пропагандисти заявляють, що міністр оборони РФ та воєнний злочинець за сумісництвом Сєргєй Шойгу відвідував підприємства ВПК, розміщені в Тульській області. Під час одного із візитів Шойгу показали зокрема реактивну систему залпового вогню "Возрождение", про роботу над якою вперше стало відомо лише наприкінці грудня 2023 року.

Таким чином, це були перші кадри у відкритому доступі, які дають уявлення про конструкцію та зовнішній вигляд новітньої рашистської РСЗВ "Возрождение".

Читайте також: Наші МіГ-29 та Су-24М були адаптовані під французькі AASM Hammer, але по Mirage 2000D поки "ні"
Перша демонстрація РСЗВ "Возрождение", лютий 2024 року, зображення з відкритих джерел

Наявні наразі кадри дозволяють оцінити, що на своїй РСЗВ "Возрождение" рашисти як мінімум намагаються реалізувати модульний принцип зарядження, який також використовується наприклад на південнокорейській K239. Платформою для цієї системи виступає ймовірно шасі з колісною формулою 8x8.

Коли інформація про систему "Возрождение" вперше з’явилась в публічному доступі, то тоді росіяни заявляли намір організувати виробництво цієї системи уже в І половині 2024 року. Також вони заявляли про те, що ця РСЗВ створюватиметься на базі системи дистанційного мінування "Земледелие", яка уже використовувалась російськими окупантами у війні проти України, і де також реалізовано модульний принцип заряджання.

Російська система дистанційного мінування "Земледелие", ілюстративне фото з відкритих джерел

Наразі рашисти передбачають, що їх новітня РСЗВ "Возрождение" зможе відстрілювати 220-мм реактивні снаряди до системи "Ураган", та реактивні снаряди до важких вогнеметних систем ТОС-1 "Солнцепек" і ТОС-2 "Тосочка".

Тут варто нагадати, що дальність стрільби 220-мм реактивними снарядами до "Урагана" складає до 35 кілометрів, відома дальність стрільби снарядами до ТОС-1 "Солнцепек" складає 6 кілометрів, дальність стрільби до ТОС-2 "Тосочка" складає до 15 кілометрів.

Рашистська РСЗВ "Ураган", ілюстративне фото з відкритих джерел

Водночас, варто наголосити на тому, що намір рашистів запустити виробництво системи "Возрождение" уже в І половині 2024 року аж ніяк не означає, що уже в цей час ця новітня РСЗВ ворога опиниться на фронті. Оскільки для росіян "стандартною" є практика, коли фактичний час початку виробництва тої чи іншої новітньої системи озброєння постійно зсувається "вправо"

Раніше Defense Express розповідав про те, що РФ хоче створити вогнеметний танк "Дракон" на базі ТОС-1 і ТОС-2.

Рашистський ТОС-3 "Дракон", концептуальне зображення з відкритих джерел
Читайте також: "ПМР" попросило у РФ "захисту" від Молдови: на що може зважитись Кремль