xcounter
#

Рашисти серйозно думають, що їх Т-90М "Прорыв" на іржавих мікросхемах зможуть "переграти" Challenger 2 і Leopard 2A4

16301
Танки Т-90М "Прорыв" зі складу Таманської дивізії, ілюстративне фото довоєнних часів
Танки Т-90М "Прорыв" зі складу Таманської дивізії, ілюстративне фото довоєнних часів

Тому окупанти намагаються шукати "вразливі місця" на західних танках, але забувають про власні проблеми з управлінням

У відкритому доступі з’явились зображення, які показують – армія РФ імітує процес підготовки екіпажів своїх Т-90М "Прорыв" для протистояння танкам типів Leopard 2A4 та Challenger 2, що скоро мають з’явитись на полі бою проти рашистів в строю ЗСУ.

"Імітує", бо сам процес виглядає постановочно. Як поширили рашистські пропагандони на своїх фото та відео, один "інструктор" показує лише 9 танкістам начебто "вразливі зони" західних ОБТ, використовуючи антену рації як "указку". Перевірка "засвоєння матеріалу" відбувалась стрільбами по мішеням на полігоні, які мали імітувати "західні танки", при цьому вогонь вівся "з місця", на підготовленій позиції.

Читайте також: У Міноборони детально розібрали компоненти Т-90М "Прорыв": від іржавих мікросхем до "геніального" рішення із боєукладкою
Російські окупанти вивчають "уразливі зони" на західних ОБТ типів Leopard 2A4 та Challenger 2, березень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Можливо, російські окупанти вважають, що зможуть нашим бійцям на танках Leopard 2A4 та Challenger 2 нав’язати бої у форматі "танкових засідок". Але очевидно, що тут ворог "зі старту" відчуває слабкість своїх позицій, якщо для протидії готує екіпажі одразу "аналоговнєтних" Т-90М "Прорыв", а не більш "масових" Т-72Б3 чи Т-80БВМ довоєнної модернізації, або ж уже "мобілізаційних" зразків.

І також видно, що наскільки армія РФ насправді боїться появи на полі бою західних ОБТ, якщо готова ризикнути своїми Т-90М, використання яких і так було обмежено задля мінімізації "репутаційних втрат", після того як підтверджені втрати склали мінімум 15 танків цього типу.

Ешелон нових Т-90М "Прорыв" для російських окупантів, січень 2023 року, фото з відкритих джерел

Але при цьому росіяни для себе вважають за краще проігнорувати таку обставину, що і для "танкових засідок" потрібна наявність стабільного зв’язку. А з цим на Т-90М "Прорыв" якраз проблеми, які понижують живучість екіпажів таких машин з буквально іржавими мікросхемами.

Бо через санкції Заходу рашистський ВПК вимушений використовувати компоненти цивільного призначення, без належного рівня по відмовостійкості, зокрема стійкості до вологи. Через це контакти на пристроях зв’язку починає коротити, апаратура виходить з ладу. Через що танкісти ворога мають вилазити із башти, щоб підтримувати зв’язок хоча б через рацію.

Рашистські пропагандони показують, який формат зв'язку можливий на Т-90М "Прорыв" з іржавими мікросхемами, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти "хотіли" скинути з мосту свою САУ "Акація", але зрештою вниз полетів "Тайфун"