xcounter
#

Рашисти провели найбільш масовий удар по енергетиці, били по ДніпроГЕС

2733
Рашистський Ту-95МС, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський Ту-95МС, ілюстративне фото з відкритих джерел

Що наразі відомо про результати нового обстрілу ворога

В ніч на 22 березня 2024 року російські загарбники провели новий масований удар по Україні, із застосуванням далекобійних дронів-камікадзе та різних типів ракет. Якщо виходити із офіційних повідомлень Повітряних Сил, то для цього удару рашисти застосували крилаті ракети із бомбардувальників Ту-95МС, надзвукові крилаті ракети Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3, і також повідомлялось про запуск гіперзвукових ракет Х-47М2 "Кинжал".

На момент цієї публікації ПС ЗСУ ще не публікували офіційну статистику по кількості випущених ворогом ракет та "Шахедів", і відповідно по збитим засобам повітряного нападу. На даний момент є повідомлення про зафіксовані наслідки ударів.

Читайте також: У РФ показали де виробляють снаряди та ФАБ-3000: 750 км до найбільшої бавовни
МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото довоєнних часів

Зокрема, міністр енергетики Галущенко заявив, що сьогодні вночі рашисти провели найбільш масовий удар по енергосистемі України за останній час. При цьому державна компанія "Укргідроенерго" підтвердила факт ракетного удару РФ по ДніпроГЕСу, зазначила, що на станції триває пожежа, але загрози прориву греблі нема. Водночас відомо, що сама дамба ДніпроГЕСу наразі перекрита.

У деяких регіонах України вже повідомляється про перебої із електропостачанням та водою, в Харкові також знеструмлено метрополітен. Вибухи були в Харкові, Одесі, Запоріжжі, в місті Дніпро, у Львівській і Хмельницькій областях та інших регіонах.

"Укрзалізниця" повідомляє, що деякі ділянки магістралей знеструмлено, усю інфраструктуру залізничного вузла в Харкові переведено на генератори, пасажирські поїзди йдуть під теплотягою.

Читайте також: Ворог додав до комплектів УМПК на ФАБи самоліквідатори - чому це небезпечено