xcounter
#

Рашисти працюють над міні-РЗСВ на базі "Тигра" під реактивні снаряди С-8

2878
Рашистський бронеавтомобіль "Тигр", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський бронеавтомобіль "Тигр", ілюстративне фото з відкритих джерел

Характеристики розробки наразі невідомі, поки можна зафіксувати лише сам факт робіт

У відкритому доступі з’явилось зображення, з якого випливає, що російський ВПК наразі працює зокрема над проектом міні-РЗСВ під реактивні снаряди С-8, базою для якого виступає відповідно перероблений бронеавтомобіль "Тигр".

Ця розробка була "засвічена" під час широко висвітленого російськими пропагандистами візиту міністра оборони РФ на підприємства ВПК в Тульській області, в рамках якого була вперше "засвічена" новітня РСЗВ "Возрождение", котра розробляється на базі системи дистанційного мінування "Земледелие".

Читайте також: У Великій Британії пояснили, для чого відправили свій танк Challenger 3 на випробування у Німеччину
Перша демонстрація російської міні-РЗСВ на базі "Тигра" під час візиту Шойгу, лютий 2024 року, зображення з відкритих джерел

Характеристики конкретно цієї розробки наразі невідомі, можемо поки лише зафіксувати сам факт, що російський ВПК працює над міні-РЗСВ на базі "Тигра". Але варто зазначити, що у відкритому доступі є дані про як мінімум два проекти "міні-Градів" на базі бронемашини "Тигр".

Зокрема, в 2013 році відбулась перша презентація системи "Мини-Град" на базі "Тигра". Розробники заявляли, що така система має 20 направляючих та може мати два варіанти виконання – під 81 мм та 105-мм реактивні снаряди. Заявлена дальність стрільби при цьому варіювалась від 2 кілометрів (у варіанті під 81-мм) до 10 кілометрів (у варіанті під 105-мм), возимий боєзапас – 40 реактивних снарядів, швидкість перезарядки – 4 хвилини, час для підготовки до стрільби – 20 секунд.

Однак, як можемо побачити, "Мини-Град" на базі "Тигра" тоді армію РФ не зацікавив.

Рендер проекту "Мини-Град" на базі "Тигра", архівне зображення з відкритих джерел

Другий відомий проект міні-РЗСВ на базі "Тигра" - неочікувано, але від бразильської компанії Mac Jee, розробка отримала назву Armadillo TA-2.

Перша презентація відбулась в 2017 році, тоді було показано базовий варіант під 64 направляючі для реактивних снарядів калібру 70 мм, також передачалось створення варіанту під 105-мм та 122-мм реактивні снаряди.

Однак цікаво, що коли система Armadillo TA-2 виходила на кваліфікаційні випробування в 2019 році, то замість російського "Тигра" там було використано шасі HMMWV. Про подальшу долю цього проекту дані у відкритому доступі відсутні.

Рендер бразильського проекту Armadillo TA-2 у варіанті під шасі "Тигра", архівне зображення з відкритих джерел

Читайте також: 1 млн дронів на рік виявився більш ніж досяжною метою: за 2 місяці в Україні зробили 200 тисяч