xcounter
#

Рашисти "підзабули" про свої батальйонно-тактичні групи: з якими недоліками зіштовхнулася така концепція

15212
Рашисти "підзабули" про свої батальйонно-тактичні групи: з якими недоліками зіштовхнулася така концепція

Під час повномасштабної війни концепція БТГр виявилася зі своїми "підводними каменями"

Російське окупаційне військо за останні три місяці "звело на нуль" розгортання своїх військ у форматі батальйонно-тактичних груп – таку інформацію повідомляє британська розвідка.

Як йдеться у звіті, розгортання БТГр було "прикрите" попри те, що ця концепція останні десятиріччя грала важливу роль у російській воєнній доктрині. У БТГр, зокрема, об’єднували батальйони з "допоміжними" підрозділами, зокрема розвідувальними та артилерійськими.

Читайте також: Повітряний міст з Китаю до РФ: чи може Москва літаками вивозити озброєння або мова йде про інший не менш загрозливий вантаж
розбита російська техніка
Розбита російська техніка. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Втім, повномасштабне вторгнення РФ в Україну "викрило" низку недоліків цієї концепції за умови високоінтенсивної війни з масштабними боями.

Зокрема, як виявилося, кількість піхоти у БТГр часто була недостатньою, водночас децентралізація артилерії не сприяла повноцінному використанню переваги у кількості зброї.

Зрештою, лише незначна кількість командирів у БТГр була наділена повноваженнями гнучко використовувати можливості.

Нагадаємо, що Defense Express раніше аналізував сильні та слабкі місця батальйонно-тактичних груп ворога, а також розповідав про те, скільки "жере" одна така БТГр у снарядах, паливі та провіанті.

Читайте також: Пропагандони РФ вигадали свої "300 морпіхів", які спали на танках і раділи "картоплі з під-землі"